Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Υπεύθυνο για όποια βία εναντίον δημοσιογράφων καθιστά τον δήμαρχο Βόλου η ΕΣΗΕΜΘΣτΕ – Τι απαντά η δημοτική αρχή

ENΩΣΗ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, που προέτρεψε σε πρόκληση βίας κατά δημοσιογράφων που καταγράφουν τα προβλήματα της πόλης, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Ο κ. Μπέος ζήτησε σε συνέντευξη Τύπου από πολίτες να αποδοκιμάζουν τους δημοσιογράφους που κατονόμασε, “πετώντας τους αυγά, γιαούρτια” ή και “να τους φτύσουν”, διότι κατέγραψαν την απουσία νερού τις νυχτερινές ώρες και παρουσιάζουν εικόνες της πόλης μέσα στη λάσπη και τη σκόνη, “δυσφημώντας την πόλη αντί να στηρίξουν τους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού που το έχουν ανάγκη”.

Η Ένωση προειδοποιεί και καθιστά τον δήμαρχο Βόλου υπεύθυνο για οποιαδήποτε βιοπραγία συμβεί σε βάρος δημοσιογράφου και καλεί τους δημοσιογράφους “να αποχωρούν από τέτοιου είδους συνεντεύξεις – παρωδία, που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για το ίδιο το επάγγελμα”.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Γιώργος Τσιγκλιφύσης, επισήμανε επιπλέον ότι το θέμα θα συζητηθεί και στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Λάρισα, ενώ θα γίνουν και μία σειρά ενεργειών προς τη δικαιοσύνη και το αρμόδιο υπουργείο.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών:

“Ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, εξαπολύοντας για μια ακόμη φορά απαράδεκτη επίθεση κατά των δημοσιογράφων, που απλά κάνουν την δουλειά τους καταγράφοντας τα προβλήματα της πόλης με την έλλειψη νερού το βράδυ, τη λάσπη και την σκόνη που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών.
Αυτή την φορά ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου δεν περιορίστηκε σε ύβρεις κατά των ανθρώπων της ενημέρωσης, και πολιτών, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω προτρέποντας σε πράξεις βίας κατά των δημοσιογράφων, θέλοντας προφανώς να «φιμώσει» κάθε φωνή, που δεν συμφωνεί με τα δικά του θέλω.
Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες δηλώσεις και πρακτικές, που είναι βέβαιο ότι θα μετατρέψουν την κοινωνία σε ζούγκλα.
Προειδοποιεί και καθιστά τον δήμαρχο Βόλου υπεύθυνο για οποιαδήποτε βιοπραγία συμβεί σε βάρος δημοσιογράφου και καλεί τους συναδέλφους να αποχωρούν από τέτοιου είδους συνεντεύξεις-παρωδία, που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για το ίδιο το επάγγελμα.
Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων και υπερασπίζεται την προσωπικότητα τους και την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, χωρίς να πτοείται από απειλές για βία κατά των μελών της. Η ελευθερία της έκφρασης είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα από το Σύνταγμα”.

Δημοτική Αρχή Βόλου: Ελευθερία έκφρασης αλά καρτ;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Βόλου: «Οι εκλογές πέρασαν, όλοι κριθήκαμε και αξιολογηθήκαμε από τους πολίτες , αλλά δυστυχώς η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας συνεχίζει να λειτουργεί σαν εκλογικό κέντρο του Παπαπέτρου.

Αλήθεια από όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας οι δηλώσεις του επανεκλεγέντος για τρίτη θητεία Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου  (προς βαθιά απογοήτευση των γνωστών συνδικαλιστών) διέγειρε τις ευαισθησίες τους; Και θυμήθηκαν την ελευθερία έκφρασης που είναι κατοχυρωμένη με το Σύνταγμά μας; Πάντα αλα καρτ;

Δηλαδή αυτή η Ελευθερία ισχύει μόνο γι αυτούς τους συγκεκριμένους γραφιάδες και όχι για όσους τους ασκούν κριτική, όπως έχουν κάθε δικαίωμα και ιδιαίτερα όταν οι συγκεκριμένοι προχωρούν στη δημοσίευση ψευδών και άκρως προσβλητικών και δυσφημιστικών ισχυρισμών για μια ολόκληρη πόλη, οι άνθρωποι της οποίας δοκιμάζονται σκληρά από τις οικονομικές συνέπειες των αλλεπάλληλων καταστροφών;

Βεβαίως δεν θα περιμέναμε από ένα εσμό τέτοιων συνδικαλιστών να ενδιαφερθεί για χιλιάδες ανθρώπων, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση και τους συναφείς κλάδους, της περιοχής μας. Εδώ δεν μπορούν (ή δεν θέλουν;) να προστατεύσουν τα μέλη τους από την κρίση που ο κλάδος τους διέρχεται. Γιατί αν πραγματικά ήθελαν να στηρίξουν την κοινωνία μας θα έδιναν οδηγίες στα συγκεκριμένα – το τονίζουμε – μέλη τους να λειτουργούν χωρίς μισαλλοδοξία, εμπάθεια και τυφλό φανατισμό. Και να έχουν ενσυναίσθηση των προβλημάτων που οι συμπολίτες τους αντιμετωπίζουν. Ψιλά γράμματα για τέτοιες βαρύγδουπες πέννες, θα πει κανείς, αλλά…

Τέλος σε ό,τι αφορά την απόπειρα  «θυματοποίησής» τους μέσω της δήθεν βίαιης συμπεριφοράς του Δημάρχου μας, τα δέκα χρόνια δημαρχίας του είναι υπεραρκετά για να καταδείξουν σε όλους την έλλειψη κάθε σοβαρότητας και αξιοπιστίας των όσων καταγγέλλουν. Ουδέποτε έχει απειλήσει ή εκφοβίσει δημοσιογράφο. Αλλωστε οι συγκεκριμένοι στερούνται και του ειδικού βάρους να ασχοληθεί, πέραν ενός ειρωνικού σχολιασμού, κανείς μαζί τους…»

Συμπαράσταση ΠΟΕΣΥ και Ενώσεων Συντακτών στην Ένωση Θεσσαλίας για τις δηλώσεις Αχ. Μπέου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ – ΝΗΣΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) «… απέναντι στο υβριστικό παραλήρημα, που εκτόξευσε κατά δημοσιογράφων και την πρωτοφανή στοχοποίησή τους ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Και σαν να μην ήταν αρκετό το υβρεολόγιο του δημάρχου και η εκτόξευση χυδαίων σχολίων εις βάρος συγκεκριμένων συναδέλφων, που το μόνο τους «έγκλημα» είναι η ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ο κύριος Μπέος προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, καλώντας τους πολίτες της περιοχής να προβούν σε πράξεις βίας κατ’ αυτών. Θεωρούμε επιβεβλημένη την παρέμβαση των δικαστικών αρχών για την προστασία των δημοσιογράφων και του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης, αλλά και για τη διατήρηση της κοινωνικής και δημοκρατικής ομαλότητας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερώσουμε σχετικά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όλα τα αρμόδια όργανα και τις Αρχές, αλλά και τις Διεθνείς Δημοσιογραφικές Οργανώσεις, ζητώντας την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακραίας αυτής συμπεριφοράς, η οποία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει ανεκτή από οποιονδήποτε και εάν προέρχεται».

www.ertnews.gr



Source link