Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το ‘κόψιμο’ του Βέρμπιτς από τη λίστα είναι απ’ τις πιο δύσκολες αποφάσεις του Γιοβάνοβιτς


Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βασανίστηκε μέχρι να πάρει την οριστική απόφαση κι εντέλει επέλεξε να επαναφέρει στην ευρωπαϊκή λίστα τον Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, με τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς να είναι ο άτυχος της όλης διαδικασίας.

Μοιάζει με έκπληξη και φαντάζει “σκληρό” για τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς, όμως η απουσία του απ’ την ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού ήταν κάτι που αναγκάστηκαν να κάνουν οι πράσινοi, ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα, όσον αφορά το γκρουπ των παικτών που έπρεπε να δηλώσουν για τους αγώνες τους στη φάση των ομίλων του Europa League.

Κι αναμφίβολα η συγκεκριμένη, ήταν απ’ τις πιο δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα 2,5 χρόνια που έχει τα ηνία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Τέτοιες αποφάσεις χρειάστηκε να ξαναπάρει ο Γιοβάνοβιτς κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών προκριματικών σειρών του Champions League, ως ένα “τίμημα” που θα έπρεπε να πληρωθεί με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, λόγω του περιορισμένου αριθμού γηγενών και των πολλών ξένων ποδοσφαιριστών που έχει ο Παναθηναϊκός, “τρακάροντας” στους περιορισμούς που θέτει η UEFA.

Όλη αυτή η διαδικασία ήταν κάτι που βρήκαν μπροστά τους οι πράσινοι και δεδομένα θα το ξανάβρισκαν και τώρα. Μόνο που αυτή τη φορά η δυσκολία είναι ακόμα μεγαλύτερη, διότι η ευρώ-λίστα δεν επιδέχεται αλλαγές έως το τέλος της διαδρομής των ομίλων στις 14 Δεκεμβρίου.

Το γεγονός πως ο διεθνής Σλοβένος μεσοεπιθετικός -ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, βρίσκεται στο καμπ της εθνικής ομάδας του, παρά τον μυϊκό τραυματισμό του (διάταση στον δικέφαλο) διότι έπρεπε να εξεταστεί κι απ’ το ιατρικό τιμ της ομάδας του, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί- δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα, δεν σημαίνει πως ξαφνικά δεν υπολογίζεται ή έχει τεθεί εκτός πλάνων.

Και στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Βόλο ξεκίνησε βασικός και σκόραρε και στους Ζωσιμάδες (μόλις πριν δύο μέρες) ήταν εντός της αρχικής ενδεκάδας, αλλά τέθηκε νοκ-άουτ λόγω του μικροτραυματισμού του στην προθέρμανση και στις προκριματικές σειρές έπαιξε στα 4 απ’ τα 6 παιχνίδια, όντας βασικός και στους δύο αγώνες με τη Μαρσέιγ.

Όλοι υπολογίζονται κανονικά

Ο Βέρμπιτς υπολογίζεται κανονικά, όπως υπολογίζεται κι ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ και σε δεύτερο πλάνο οι Γερεμέγεφ και Ζέκα, διότι φέτος θα χρειαστούν όλοι απ’ τη στιγμή που η σεζόν θα έχει πάνω από 50 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ουσία όμως, ήταν πως για να δηλωθεί η συγκεκριμένη ευρώ-λίστα στην UEFA το βράδυ της Δευτέρας (4/9), έπρεπε να παρθούν και δύσκολες αποφάσεις μέσα από αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια, διότι τα κουκιά δεν έβγαιναν διαφορετικά.

Αυτός ήταν κι ο λόγος που καθ’ όλη τη διάρκεια των προκριματικών σειρών με Ντνίπρο, Μαρσέιγ και Μπράγκα, άλλαζαν συχνά πρόσωπα, ανάλογα με το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και τη διαθεσιμότητα σε κάθε θέση.

Ήταν ένα αναγκαίο “κακό”

Ο Γιοβάνοβιτς βασανίστηκε πολύ τη Δευτέρα (4/9) μέχρι να πάρει την οριστική απόφαση κι εντέλει επέλεξε να επαναφέρει στην ευρωπαϊκή λίστα τον Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, προκειμένου να έχει διαθέσιμους τέσσερις στόπερ “πρώτης γραμμής” συν τον νεαρό Σιδερά, σ’ αυτόν τον μίνι-μαραθώνιο του Europa League και να μην υπάρχουν κενά, τα οποία θα μπορούσε να τα βρει μπροστά του, είτε με κάποιον τραυματισμό ή με πιθανές τιμωρίες (ήδη στα ματς με την Μπράγκα π.χ. “έχασε” ξαφνικά για 15 μέρες τον Γεντβάι).

Στον αντίποδα, στους εξτρέμ υπήρχαν πέντε διαθέσιμες επιλογές, με δεδομένο ότι για εκεί υπολογίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό κι ο Μπερνάρ.

Κι ως εκ τούτου, αποφάσισε να “κόψει” από εκεί έναν παίκτη, με τον Βέρμπιτς να είναι ο άτυχος της όλης διαδικασίας.

Το ζητούμενο πλέον είναι η διαχείριση όλης της ομάδας, με τον Σλοβένο μεσοεπιθετικό να έχει δεδομένα -λόγω του rotation που θα γίνεται ενδιάμεσα των ευρωπαϊκών παιχνιδιών, αλλά και των πολλών αγώνων (20 τον αριθμό) ως τις γιορτές των Χριστουγέννων- πολύ πιο ενεργό ρόλο στο πρωτάθλημα, καλούμενος να δείξει πως τα κίνητρά του παραμένουν υψηλά…



Source link