Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το Κίεβο ανακοίνωσε την ανακατάληψη περισσότερων εδαφών στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της Ουκρανίας

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα στρατεύματά της ανακατέλαβαν περισσότερα εδάφη στα ανατολικά και νότια μέτωπα της στρατιωτικής της αντεπίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου ανακατέλαβαν σχεδόν 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών την περασμένη εβδομάδα γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ, στα ανατολικά, η οποία κατελήφθη από ρωσικά στρατεύματα τον Μάιο ύστερα από μήνες σφοδρών συγκρούσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαλιάρ δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν μέρος του χωριού Οπίτνε, νότια της πόλης Αβντιίβκα, και είχαν «μερική επιτυχία» κοντά στο χωριό Νοβομαϊόρσκε στην ανατολική περιοχή Ντονέτσκ.

«Υπήρξε κίνηση κοντά στο Οπίτνε. Οι ουκρανικές δυνάμεις άμυνας κατέλαβαν μέρος του οικισμού», δήλωσε η Μαλιάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υφυπουργός ανέφερε επίσης «μερική επιτυχία» κοντά στο Αντριίβκα και το Κλιστσιίβκα, ένα χωριό σε υψώματα νοτίως της Μπαχμούτ που θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την εξασφάλιση του ελέγχου της πόλης.

Τα στρατεύματα του Κιέβου έχουν απελευθερώσει 49 τετραγωνικά χιλιόμετρα κοντά στη Μπαχμούτ από την αρχή της αντεπίθεσης πριν από τρεις μήνες, δήλωσε η Μαλιάρ.

Στα νότια, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν προς την Αζοφική Θάλασσα σε μια προσπάθεια που έχει στόχο να διασπάσει τις ρωσικές δυνάμεις, η Μαλιάρ δήλωσε ότι το Κίεβο ανακατέλαβε 1,5 τετραγ. χλμ. την περασμένη εβδομάδα.

Η Μαλιάρ προσέθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σημείωσαν επιτυχίες νοτίως των χωριών Ρομποτίνε και δυτικά του Βερμπόβε στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Το Κίεβο έχει ανακαταλάβει χωριά και οικισμούς στην τρίμηνη αντεπίθεσή του, αλλά οι στρατιώτες του συναντούν δυσκολίες λόγω των τεράστιων ρωσικών ναρκοπεδίων και χαρακωμάτων.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητη πηγή ενώ η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει την πρόοδο των ουκρανικών στρατευμάτων.



Source link