Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Δημήτρης Καμπερίδης, ο αγαπημένος «μπαμπάς» της σειράς «Είσαι το ταίρι μου»

Δεκατρία χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τον θάνατο του Δημήτρη Καμπερίδη, ο οποίος υπήρξε ένας  από τους πιο αξιόλογους ηθοποιούς της γενιάς του με πλούσια παρουσία σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του στη μικρή οθόνη ήταν η συμμετοχή του στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Είσαι το ταίρι μου», στην οποία υποδύθηκε τον πατέρα του Νίκου, του Σωτήρη και της Αννέτας. Ξεχώριζε για την ευγενική του φυσιογνωμία και την καθαρή φωνή του. Μαζί με την Υβόννη Μαλτέζου ενσάρκωσαν ένα υπέροχο αντρόγυνο που υποδέχτηκε με αγάπη τη Στέλλα από την Αυστραλία, αρραβωνιαστικιά του γιου τους, Νίκου. Ο Δημήτρης Καμπερίδης αδιαμφισβήτητα υπήρξε ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1946 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη. Υπήρξε μέλος της «ιστορικής» ομάδας των αποφοίτων της σχολής του 1970, ιδρυτικό μέλος του «Ελεύθερου Θεάτρου».

Στα χρόνια της Δικτατορίας ο Δημήτρης Καμπερίδης εντάχθηκε στις γραμμές του ΕΚΚΕ και κυνηγήθηκε από τους χουντικούς, με συνέπεια να διαφύγει στη Γερμανία. Μετά την πτώση της Χούντας συνέχισε να υπηρετεί την τέχνη του και αν και έγινε γνωστός από τους ρόλους του στην τηλεόραση, η μεγάλη του αγάπη ήταν το θέατρο, αλλά και η Δόξα Δράμας, όπως έλεγε συχνά.

Η πρώτη θεατρική εμφάνιση

Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση έγινε με το «Λαϊκό Θέατρο» του Μάνου Κατράκη, ενώ δεκάδες ήταν οι συμμετοχές του στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, στο «Αμφιθέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου, στην ομάδα «Χορικό» (ως χορευτής) της Ζουζούς Νικολούδη και στο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας (2003-2006).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου («Ο Θίασος», «Οι Κυνηγοί», «Τοπίο στην Ομίχλη», «Το βλέμμα του Οδυσσέα») και γενικά σε ταινίες σκηνοθετών του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, όπως του Παντελή Βούλγαρη («Ελευθέριος Βενιζέλος»), του Λάκη Παπαστάθη («Θεόφιλος»), του Χριστόφορου Χριστοφή («Ρόζα») και του Τώνη Λυκουρέση («Το αίμα των αγαλμάτων»).

Οι εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές

Στην τηλεόραση ερμήνευσε πλήθος ρόλων σε σειρές, από το 1972 («38ο Αστυνομικό Τμήμα», ΥΕΝΕΔ) έως το 2008 («Ποιος με πιάνει», Mega). Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό από τις τηλεοπτικές σειρές «…στο camping…» (1989, ET-1), «Λόγω Τιμής» (1996, Mega) και «Είσαι το ταίρι μου» (2001, Mega). Ως συγγραφέας δημοσίευσε τη νουβέλα «Η κιβωτός της Πελαγίας».

Ο Δημήτρης Καμπερίδης πέθανε στις 11 Σεπτεμβρίου 2010, σε ηλικία 64 ετών, ύστερα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.

 

 

 



Source link