Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο ΟΗΕ υπολογίζει σε 1,2 δισ. δολάρια τις ανάγκες για τη Γάζα

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται με τον πληθυσμό της Γάζας να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα διαβίωσης, καθώς πλέον δεν υπάρχει ρεύμα και νερό. Ήδη ο Μπλίνκεν βρίσκεται στο Ισραήλ προκειμένου να ζητήσει μικρές ανθρωπιστικές παύσεις προκειμένου να κατευθύνεται η βοήθεια στην Γάζα.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ για τον ανθρωπιστικό συντονισμό υπολόγισε σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2023 τις ανάγκες του πληθυσμού της Γάζας και της Δυτικής Όχθης σε βοήθεια.

Ανεπαρκής η αρχική έκκληση για κεφάλαια

«Το κόστος για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των 2,7 εκατομμυρίων ανθρώπων -δηλαδή του συνόλου του πληθυσμού της Γάζας και 500.000 ανθρώπων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη- υπολογίζεται σε 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια», διευκρίνισε το Γραφείο του ΟΗΕ για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) προσθέτοντας πως η αρχική έκκληση για κεφάλαια που είχε διατυπωθεί στις 12 Οκτωβρίου είναι πολύ ανεπαρκής.

Στις 12 Οκτωβρίου το OCHA είχε ζητήσει 294 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει σχεδόν 1,3 εκατομμύριο ανθρώπους. «Η κατάσταση γίνεται έκτοτε όλο και πιο απελπιστική», τόνισε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Πάνω από 1 δισ. απαιτούνται για να ανταποκριθεί ο ΟΗΕ στις ανάγκες

Οι Παλαιστίνιοι μαζεύονται στον χώρο που βομβαρδίστηκε στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας

Τουλάχιστον 23 άτομα σκοτώθηκαν σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές την Πέμπτη σκότωσαν τουλάχιστον 23 άτομα που βρίσκονταν καταφύγια σε τέσσερις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ενημέρωση του γραφείου ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.

Σχεδόν 20.000 εκτοπισμένοι είχαν βρει καταφύγιο σε αυτές τις εγκαταστάσεις που διοικούνται από την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) όταν «χτυπήθηκαν», σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

«Από τις 2 Νοεμβρίου, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στη Γάζα είχαν εκτοπιστεί εσωτερικά, με περισσότερους από 690.400 να έχουν καταφύγει σε 149 εγκαταστάσεις της UNRWA», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η κλιμάκωση των βομβαρδισμών έχει σκοτώσει 72 μέλη του προσωπικού της UNRWA και έχει προκαλέσει ζημιές σε 50 εγκαταστάσεις της υπηρεσίας από τις 7 Οκτωβρίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.



Source link