Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στο Τελ Αβίβ ο Άντονι Μπλίνκεν

Ο Άντονι Μπλίνκεν μετέβη σήμερα στο Ισραήλ προκειμένου να συζητήσει με την ισραηλινή ηγεσία την προσωρινή κατάπαυση του πυρός προκειμένου να γίνει επιτρεπτή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» , αναχωρώντας από την Ουάσιγκτον, ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε ότι θα συζητήσει συγκεκριμένα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των ζημιών στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

«Ανθρωπιστική εκεχειρία» αναμένεται να ζητήσει ο Άντονι Μπλίνκεν από την ισραηλινή ηγεσία

Τι ανέφερε ο Άντονι Μπλίνκεν

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε τα εξής σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter):  «Μεταβαίνω στο Τελ Αβίβ για περισσότερη διπλωματία εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τους περιφερειακούς ηγέτες, ώστε να προστατεύσουμε τους αμάχους και να εμποδίσουμε την εξάπλωση της σύγκρουσης. Εξακολουθούμε να επικεντρωνόμαστε σε δύο κράτη και στην ευρύτερη ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή».

Ο Μπλίνκεν θα ζητήσει «ανθρωπιστική εκεχειρία»

Σύμφωνα με τους New York Times, o υπουργός Εξωτερικών Άντονι Τζ. Μπλίνκεν θα παροτρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση να συμφωνήσει σε μια σειρά σύντομων παύσεων των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα, ώστε να επιτραπεί η ασφαλής απελευθέρωση των ομήρων και η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου την Πέμπτη.

Οι «ανθρωπιστικές παύσεις» είναι ένα από τα πολλά θέματα που θα θέσει ο κ. Μπλίνκεν στον κ. Νετανιάχου και άλλους αξιωματούχους, κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Ισραήλ, εν μέσω σφοδρών μαχών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της Χαμάς, της ομάδας που ελέγχει τη Γάζα.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι το αίτημα για παύσεις είναι πολύ διαφορετικό από μια συνολική κατάπαυση του πυρός, την οποία η κυβέρνηση Μπάιντεν πιστεύει ότι θα ωφελούσε τη Χαμάς επιτρέποντάς της να ανακάμψει από τους έντονους βομβαρδισμούς του Ισραήλ.





Source link