Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Εννέα αλήθειες για τη Γάζα για τις οποίες δεν μιλάει και δεν βλέπει κανείς

Η Sofia Samarah είναι Παλαιστίνια και ζει τα τελευταία χρόνια στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου εργάζεται ως Creative Director στην εταιρεία ταξιδιωτικού ψηφιακού περιεχομένου που η ίδια έχει ιδρύσει.

Εάν επισκεφθεί κανείς το προφίλ της στο Instagram, θα δει άπλετο περιεχόμενο αφιερωμένο στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, είτε σε μορφή βίντεο, είτε εικόνων που παρέχουν περιεκτικές και στοχευμένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες ημέρες πριν η Sofia μέσω δημοσίευσης στην προσωπική της σελίδα, αποτύπωσε την αθέατη εικόνα της Γάζας έπειτα από την, τουλάχιστον 10 ημερών, εμπόλεμη κατάσταση στο εσωτερικό της.

Η μυρωδιά της νεκρής σάρκας κατακλύζει τον αέρα της Γάζας

Βομβαρδισμένο τοπίο στη Γάζα

Τη στιγμή που οι πληροφορίες για τους βομβαρδισμούς και τους νεκρούς δημοσιεύονται η μία μετά την άλλη, η Sofia αφοπλίζει με την εν λόγω ανάρτησή της.

Η δημοσίευση αποτελείται από 10 εικόνες, κάθε μία από τις οποίες αναφέρεται στα 9 πράγματα ή καλύτερα τις 9 αλήθειες της Γάζας για τις οποίες δεν μιλάει κανείς γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να τις δούμε.

Σκόνη

Κάθε φορά που πέφτει μία βόμβα, ένα κτήριο καταρρέει, τα συντρίμμια διασκορπίζονται και ακόμα περισσότερη σκόνη εισέρχεται στον αέρα.

Όλοι αναπνέουν μέσα στη σκόνη. Χωρίς μάσκες, χωρίς συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης. Με το νερό να είναι τόσο λιγοστό, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεπλύνουν το λαιμό τους, τα μάτια και τη μύτη τους από τα σωματίδια της σκόνης. Φανταστείτε την ταλαιπωρία. Τον πόνο στη μύτη τους, την ανάγκη να σκουπίζουν τα μάτια τους… Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να καταγραφεί. Αλλά είναι κάτι που νιώθουν οι άνθρωποι εκεί.

Θόρυβος

Δεν υπάρχει διάλειμμα από τους ήχους αυτής της γενοκτονίας.

Ένας διαρκής καταιγισμός από πυραύλους, εκρήξεις, ασθενοφόρα, ανθρώπους που ουρλιάζουν για βοήθεια, οικογένειες που θρηνούν πάνω από τα νεκρά σώματα των αγαπημένων τους, φωνές απελπισίας, παιδιά που κλαίνε. Χωρίς διαλείμματα. Μόνιμος αδυσώπητος θόρυβος.

Αποσύνθεση

Υπάρχουν κορμιά παγιδευμένα κάτω από τα συντρίμμια, στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση.

Πιθανολογείται ότι υπάρχουν πάνω από 1000 αγνοούμενοι νεκροί. Θα χρειαστούν μηχανήματα για να σηκώσουν τμήματα αυτών των κτηρίων και κάτω από αυτά θα βρουν νεκρούς. Κάποια από αυτά τα σώματα θα κείτονται εκεί νεκρά για εβδομάδες μέχρι τη στιγμή που θα γίνει εφικτό να τα βγάλουν από εκεί. Η μυρωδιά της νεκρής σάρκας κατακλύζει τον αέρα της Γάζας. Σε κάποια σημεία της περιγράφεται ως αφόρητη.

Γονείς μένουν νηστικοί για να ταΐσουν τα παιδιά τους

πηγή: instagram.com/sofiasamarah/

Ούρα και κόπρανα

Με το νερό κομμένο εδώ και ημέρες στη Γάζα, οι τουαλέτες πλέον δεν λειτουργούν.

Μόνο το 10% των WC στη Γάζα είναι πλέον λειτουργικό. Αυτό το ποσοστό όλο και συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα. Ο κόσμος είτε αναγκάζεται να περιμένει για ώρες σε ατέλειωτες ουρές για να επισκεφθεί την τουαλέτα είτε αναγκάζεται να κάνει την ανάγκη του όπου βρει. Κι άλλες δυσάρεστες οσμές πλημμυρίζουν τον αέρα της περιοχής. Χαρτί τουαλέτας και προϊόντα γυναικείας υγιεινής είναι εξαιρετικά δύσκολο να εισέλθουν στην περιοχή. Ο κόσμος κάνει υπομονή όσο περισσότερο αντέχει, μέχρι να μπορέσει να ανακουφιστεί. Σε συνδυασμό με την αφυδάτωση όλο αυτό με ακρίβεια οδηγεί στην επιμόλυνση και τις επιδημίες.

Απόβλητα

Σκουπίδια, ρούχα ποτισμένα με αίμα, υπολείμματα τροφής: τα απορρίμματα συσσωρεύονται σε τεράστιους σωρούς χωρίς κανέναν να τα μαζέψει, χωρίς να τηρείται ο παραμικρός κανόνας υγιεινής.

Μύγες

Η αποσύνθεση φέρνει μύγες. Αδιαχείριστα σμήνη μυγών. Οι μύγες τσιμπούν ζωντανούς και νεκρούς εξίσου. Προσγειώνονται στα σκουπίδια, στο φαγητό, στο λιγοστό νερό στην περιοχή. Απλώς δεν μπορείς να τις αποφύγεις.

Αϋπνία

Οι άνθρωποι στη Γάζα αναφέρουν ότι κοιμούνται το πολύ 3 με 4 ώρες κάθε μέρα.

Με τον μόνιμο θόρυβο, την απελπισία, τον φόβο, την τραυματική εμπειρία που βιώνουν, υποφέρουν από αϋπνία που οδηγεί στην εξουθένωση. Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε μειωμένα ανακλαστικά και σοβαρή αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πείνα

Η έλλειψη φαγητού φτάνει πια σε κρίσιμο σημείο. Γονείς μένουν νηστικοί για να ταΐσουν τα παιδιά τους. Κόσμος στέκεται στην ουρά για ώρες για να εξασφαλίσει το φαγητό της ημέρας. Βρώμικο και ακατάλληλο φαγητό ξετρυπώνεται μέσα από κατεστραμμένα σπίτια.

Είναι αβοήθητοι

Κανείς στη Γάζα δε νιώθει ασφαλής. Το συντριπτικό συναίσθημα των ανθρώπων στην περιοχή είναι το ότι περιμένουν να έρθει η σειρά τους. Παιδιά γράφουν το όνομά τους στα χέρια τους, ώστε να μπορεί κάποιος να τα αναγνωρίσει, αν χρειαστεί. Ναι, αναγνωρίστηκαν παιδιά έτσι, που σε διαφορετική περίπτωση θα έμεναν στα αζήτητα.

Ολόκληρη η ανάρτηση:





Source link