Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Θετικό πρόσημο στο κοινωνικό έργο στήριξης του Δήμου Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείς

Τα θετικά σχόλια για την αμέριστη στήριξη, κοινωνική μέριμνα και φροντίδα του Δήμου Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείς, απέσπασαν τα στελέχη του Δήμου. Η θετική γνώμη δόθηκε στη διάρκεια τεχνικού τύπου συνάντησης που διοργάνωσε στο Μουσείο Τσιτσάνη την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, το τμήμα Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας).

Θετικό πρόσημο στο κοινωνικό έργο στήριξης του Δήμου Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείςΘετικό πρόσημο στο κοινωνικό έργο στήριξης του Δήμου Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείς

Κλήθηκαν και μετείχαν εκπρόσωποι κοινωνικών υπηρεσιών των 4 Δήμων της ΠΕ Τρικάλων, καθώς και φορείς που συνεργάστηκαν μαζί τους την περίοδο της πλημμύρας.

Θετικό πρόσημο στο κοινωνικό έργο στήριξης του Δήμου Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείςΘετικό πρόσημο στο κοινωνικό έργο στήριξης του Δήμου Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείς

Η προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Τρικκαίων και η Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας, κ. Βέρα Ντάκου και Μαριάνθη Παπατζιμοπούλου, παρουσίασαν αναλυτικά το πλήθος των ενεργειών από τις 7 Σεπτεμβρίου 2023 και μέχρι τώρα υλοποίησε και υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων.

Θετικό πρόσημο στο κοινωνικό έργο στήριξης του Δήμου Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείςΘετικό πρόσημο στο κοινωνικό έργο στήριξης του Δήμου Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείς

Συγκεκριμένα παρουσίασαν Α. την άμεση οργάνωση του Δήμου και των υπηρεσιών του Β. Την ύπαρξη σχεδιασμού Γ. Την αξιοποίηση προηγούμενης εμπειρίας Δ. Τη συνεργασία των δημοτικών υπηρεσιών με άλλες υπηρεσίες, φορείς, εθελοντές, εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες .
Έτσι, τα στελέχη του Δήμου Τρικκαίων αναφέρθηκαν συνοπτικά σε:

  1. Στη δημιουργία, στελέχωση, εφοδιασμό, λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής Πλημμυροπαθών σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών Τρικάλων, στο γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων.
  2. Στην οργάνωση της φιλοξενίας άνω των 400 πλημμυροπαθών σε ξενοδοχεία. Πλέον ο αριθμός τους έχει μειωθεί στους 152.
  3. Στην καθημερινή παρουσία, συζήτηση, οργάνωση, παροχή διευκολύνσεων, καταγραφή δεδομένων, των κοινωνικών λειτουργών του Δήμου Τρικκαίων στους φιλοξενούμενους στα ξενοδοχεία.
  4. Στην κάλυψη αναγκών των πλημμυροπαθών σε ρουχισμό, υποδήματα, εσώρουχα, είδη προσωπικής υγιεινής.
  5. Στην οργάνωση της σίτισης των πληγέντων με ανώτατη ημερήσια παροχή 2.800 μερίδων, στη συνεργασία με το Κοινωνικό Εστιατόριο, το προσωπικό των παιδικών σταθμών, ιδιώτες και άλλους επίσημους φορείς.
  6. Στη φαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη των πλημμυροπαθών αξιοποιώντας μέσω της Δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου, στην αξιοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Κοινότητας και στη συνεργασία του με εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς.
  7. Στην αξιοποίηση των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» με την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας σε ηλικιωμένους/ες.
  8. Στη λειτουργία και υποστήριξη, μαζί με Εθελοντές, των δημοτικών αποθηκών (περιοχή ΟΣΕ) για την υποδοχή, καταγραφή, διαμοιρασμό των δωρεών και χορηγιών που καθημερινώς κατέφταναν στα Τρίκαλα από όλη τη χώρα, ανά είδος και ανάγκη παροχών.
  9. Στη συνεργασία με πλήθος εθελοντικών οργανώσεων.
  10. Στην πλήρη καταγραφή και γνώση των αναγκών κάθε πλημμυροπαθούς.
  11. Στη συμβολή των δημοτικών υπηρεσιών στην υποβολή αιτημάτων για την αρωγή σε ζητήματα οικιών.
  12. Στην άμεση και σε τρία επίπεδα προσπάθεια για στεγαστική αποκατάσταση με: – υπογραφή χρησιδανείου με τη ΔΥΠΑ για στέγαση 9 οικογενειών σε εργατικές κατοικίες στη Σωτήρα Τρικάλων – υποβολή αιτήματος (που έγινε αποδεκτό), για παροχή 50 οικίσκων για πλημμυροπαθείς, με την καινοτομία, αυτοί να τοποθετηθούν στα οικόπεδα των κατεστραμμένων οικιών. Στον εξοπλισμό των οικιών μέσω δωρεάς – στην προεργασία για τυχόν ανάγκη προμήθειας οικίσκων από τη Δομή του Κουτσόχερου – στην προεργασία για τυχόν χρήση ιδιωτικού κτηρίου (πρώην κλινική Παντελιδάκη) ως χώρου φιλοξενίας πληγέντων.
  13. Στη συνεχή παρέμβαση στα συναρμόδια υπουργεία, για επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων.





Source link