Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η FSG πούλησε ποσοστό μετοχών του συλλόγου για ένα τεράστιο ποσό




ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ



Ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ πανηγυρίζει με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γουέστ Χαμ για την Premier League 2023-2024 στο "Άνφιλντ", Λίβερπουλ | Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ πανηγυρίζει με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γουέστ Χαμ για την Premier League 2023-2024 στο “Άνφιλντ”, Λίβερπουλ | Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
© 2023/JON SUPER/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ απέκτησε νέο μικρομέτοχο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, με την FSG να εισπράττει ένα τεράστιο ποσό για να μειώσει το χρέος του συλλόγου.

Η Fenway Sports Group είχε ανακοινώσει από πέρυσι ότι βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή των μετοχών της Λίβερπουλ ή μέρους τους και εν τέλει βρήκε επενδυτή.

Οι “κόκκινοι” ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι το αμερικανικό fund Dynasty Equity αποτελεί πλέον κάτοχο μειοψηφικού πακέτου μετοχών του συλλόγου. Πληροφορίες των Financial Times αναφέρουν ότι το deal ξεπέρασε τα 95.000.000 ευρώ, ήτοι περίπου το ένα τρίτο του ποσού που δαπάνησε η FSG το 2010 για να εξαγοράσει πλήρως τους Άγγλους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η FGS προσφέρει μέρος των μετοχών του συλλόγου σε τρίτους, για τη χρηματοδότησή του. Ο Λεμπρόν Τζέιμς κατέχει ένα ποσοστό περίπου 2% από το 2011, ενώ η Arctos Sports Partners και η RedBird Capital Partners από τις ΗΠΑ έχουν εξαγοράσει μέρος μετοχών της FGS και μέσω αυτών και κομμάτι ελέγχου της Λίβερπουλ.

Τα χρήματα που προέκυψαν για τον σύλλογο αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για να μειωθεί το χρέος που αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τη συρρίκνωση των εσόδων.



Source link