Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η εικόνα για τα playoffs του Euro 2024 μετά τη νίκη της Γεωργίας και της Τουρκίας


Η Γεωργία και η Τουρκία νίκησαν στα παιχνίδια τους στα προκριματικά του Euro 2024. Πώς διαμορφώνεται όμως η εικόνα στα playoffs πριν από τη μεγάλη μάχη της Ελλάδας με την Ολλανδία.

Η Εθνική Ελλάδας την Δευτέρα (16/10, 21:45, Alpha, live από το SPORT24) έχει μπροστά της ένα μεγάλο παιχνίδι, έναν “τελικό”. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίζει την Ολλανδία στην OPAP Arena με στόχο την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024 από τον 2ο προκριματικό όμιλο.

Εάν τελικά η Ελλάδα δεν τα καταφέρει από τον όμιλό της, είναι ανοιχτή και η πόρτα των playoffs, όπου κάθε ημέρα μαθαίνει και εξελίξεις σχετικά με την πιθανή αντίπαλό της, σε περίπτωση που χρειαστεί να διεκδικήσει θέση στα γήπεδα της Γερμανίας από αυτήν τη διαδρομή.

Η Γεωργία οριστικά στα playoffs

Η Γεωργία το απόγευμα επικράτησε 4-0 της Κύπρου, ωστόσο δεν έχει πλέον καμία ελπίδα να προκριθεί απευθείας στο Euro 2024, εφόσον τα δύο εισιτήρια πήραν Ισπανία και Σκωτία.

Αυτό σημαίνει πως οι Γεωργιανοί θα είναι στα playoffs και περιμένουν να μάθει τον αντίπαλό τους (Με την Ελλάδα στα playoffs αντιμετωπίζουν το Λουξεμβούργο, αυτή την στιγμή). Εάν η Ελλάδα βρεθεί στα playoffs και περάσει στον τελικό, τότε είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τον Κβαρατσχέλια και την παρέα του.

Τι σημαίνει η νίκη της Τουρκίας

Μία άλλη ομάδα που ενδιέφερε την Ελλάδα ήταν η Τουρκία. Οι Τούρκοι επικράτησαν 4-0 της Λετονίας, είναι στην κορυφή στο +6 από Ουαλία και Κροατία και εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Euro 2024.

Αυτό σημαίνει πως οι Καζάκοι είναι οι πρώτοι επιλαχόντες να πάρουν τη θέση τους στην ιεραρχία. Ως η τρίτη ομάδα από το League C του Nations League 2022-2023, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη 2η που είναι η Εθνική Ελλάδας, αν τελικά δεν τα καταφέρει στη μονομαχία με την Ολλανδία.

Εάν το Καζακστάν κάνει τη μεγάλη ανατροπή και προκριθεί, τότε η σκυτάλη περνάει στο Λουξεμβούργο, που την Παρασκευή απέσπασε ισοπαλία στην Ισλανδία και μείωσε την απόσταση που τη χωρίζει από τη 2η Σλοβακία. Σε αυτή την περίπτωση η Γεωργία θα παίξει με τον Αζερμπαϊτζάν.

Τη Δευτέρα βέβαια, το Δουκάτο θα δώσει τον δικό του “τελικό” με τους Σλοβάκους και με νίκη τους προσπερνά κι έτσι μπορεί να προκριθεί στην τελική φάση μέσω των προκριματικών και να μη βρεθεί στη διαδικασία των playoffs.

Αν το Λουξεμβούργο κάνει κι αυτό το… θαύμα, τότε κατά σειρά ο αντίπαλος της Ελλάδας θα προκύψει από Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία ή Εσθονία. Προϋπόθεση, η χώρα αυτή να μην έχει περάσει από τα προκριματικά στο Euro 2024.

Βάσει των τωρινών δεδομένων -που μπορούν να αλλάζουν στην εξέλιξη των προκριματικών- τα δεδομένα των playoffs του Nations League διαμορφώνονται ως εξής (με την Ελλάδα στα playoffs):

  1. 21/03/2024 Γεωργία – Λουξεμβούργο
  2. 21/03/2024 Ελλάδα – Καζακστάν
  • Τελικός (26/03/2024) Γεωργία ή Λουξεμβούργο – Ελλάδα ή Καζακστάν
  • Επιλαχούσες: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία
  • Απευθείας πρόκριση από τη League C έως τώρα: Τουρκία (εξασφάλισε οριστικά), Σλοβακία



Source link