Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η Εθνική Μπάσκετ Ανδρών έπεσε 5 θέσεις στο FIBA Ranking, θα είναι λογικά στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στα προολυμπιακά




ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ



Η Εθνική Μπάσκετ Ανδρών έπεσε 5 θέσεις στο FIBA Ranking, θα είναι λογικά στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στα προολυμπιακά

INTIME

Στην 14η θέση βρέθηκε η Ελλάδα στα FIBA Rankings μετά την 15η θέση που κατέκτησε στο MundoBasket 2023, πέφτοντας 5 θέσεις, κάτι που σημαίνει ότι – εκτός απροόπτου – θα βρίσκεται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προολυμπιακών. Στο Νο1 οι ΗΠΑ, ξεπέρασαν την Ισπανία

Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται πλέον στο Νο14 του FIBA Rankings, της Παγκόσμιας κατάταξης δηλαδή όπως προκύπτει από την βαθμολογία της FIBA. Η Ελλάδα έπεσε πέντε θέσεις, αφού πριν από το MundoBasket 2023 βρισκόταν στην 9η θέση.

Ο λόγος αυτής της πτώσης της Ελλάδας – που κατέκτησε την 15η θέση στο MundoBasket – είναι η τεράστια άνοδος στην κατάταξη της Γερμανίας (ανέβηκε 8 θέσεις και βρεθηκε στο Νο3), του Καναδά (ανέβηκε 9 θέσεις και βρίσκεται στο Νο6) και της Λετονίας (ανέβηκε 22 θέσεις και βρίσκεται στο Νο8) που είχαν εξαιρετική πορεία στο Παγκόσμιο.

Παράλληλα, επέστρεψαν στην κορυφή οι ΗΠΑ (παρά την 4η θέση που κατέκτησαν), ξεπερνώντας την Ισπανία, αφού οι Ίβηρες τερμάτισαν αντίστοιχα στην 9η θέση και πήραν λιγότερους βαθμούς.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα των 24 ομάδων των Προολυμπιακών, η 14η θέση της Ελλάδας σημαίνει ότι θα βρίσκεται στο 2ο γκρουπ στην κλήρωση για τα 4 τουρνουά, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει έναν “ισχυρό” (ομάδα που βρίσκεται από πάνω της στην κατάταξη) στον όμιλό της.

Σε περίπτωση πάντως που επιβεβαιωθεί ότι η Ισπανία και η Λετονία θα έχουν ισχυρές υποψηφιότητες να διοργανώσουν ομίλους των Προολυμπιακών, τότε αν η Ελλάδα φιλοξενήσει αντίστοιχα κάποιον όμιλο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ο ισχυρός του ομίλου της να είναι μία εκ των Λιθουανίας ή Σλοβενίας. Ο λόγος; Αν Ισπανία, Λετονία και Ελλάδα διοργανώσουν και οι τρεις τουρνουά, τότε σίγουρα δεν θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο, αφαιρώντας παράλληλα δύο “ισχυρές” ομάδες από πιθανές αντιπάλους της Εθνικής.

Το FIBA Ranking για τις πρώτες 20 θέσεις (σε παρένθεση είναι οι θέσεις που ανέβηκε η κατέβηκε μία χώρα στην κατάταξη):
1. ΗΠΑ (+1)
2. Ισπανία (-1)
3. Γερμανία (+8)
4. Αυστραλία (-1)
5. Σερβία (+1)
6. Καναδάς (+9)
7. Αργεντινή (-3)
8. Λετονία (+22)
9. Γαλλία (-4)
10. Λιθουανία (-2)
11. Σλοβενία (-4)
12. Βραζιλία (+1)
13. Ιταλία (-3)
14. Ελλάδα (-5)
15. Πολωνία (-1)
16. Πουέρτο Ρίκο (+5)
17. Μαυροβούνιο (+2)
18. Δομινικανή Δημοκρατία (+6)
19. Τσεχία (-7)
20. Φινλανδία (+5)



Source link