Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δ. Κολυνδρίνη: Ενδεδειγμένη η διαδικασία κοπής δέντρων στον Κραυσίδωνα – Σεβαστή η απόφαση της δικαιοσύνης

IMG_0049

«Η διαδικασία που κόπηκαν και απομακρύνθηκαν τα δένδρα από τον Κραυσίνδωνα ήταν η απολύτως ενδεδειγμένη από το νόμο, όμως η απόφαση της δικαιοσύνης μετά την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων από κατοίκους να σταματήσει η κοπή μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 2 Νοεμβρίου που θα εκδικαστεί η υπόθεση είναι απολύτως σεβαστή». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η απερχόμενη Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ερωτηθείσα σχετικά στο περιθώριο της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία της πόλης, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου. 

Ειδικότερα η κ. Κολυνδρίνη επισήμανε: «Σεβόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης. Ωστόσο είναι μία απόφαση που αφενός βασίστηκε στη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου αν και δεν απαιτούνταν, όμως εμείς θέλαμε τη συνεργασία γιατί είναι και η καθ’ύλην αρμόδια υπηρεσία, αφετέρου ο νόμος λεει ότι μπορούν να απομακρύνονται ή να αποκόπτονται δένδρα η υλικά που εμποδίζουν την απρόσκοπτη ροή στην κοίτη των χειμάρρων. Μέχρι τώρα, οι συγκεκριμένοι κορμοί παρότι υπήρχαν πλημμυρικά φαινόμενα, όχι όμως αυτής της έντασης, δεν είχαν μετακινηθεί. Παρόλα αυτά με τις τελευταίες πλημμύρες μετακινήθηκαν μεγάλοι κορμοί δένδρων που έφραξαν τις γέφυρες και δημιούργησαν πλημμυρικά φαινόμενα ειδικά σε περιοχές όπως ο Κραυσίδωνας εκεί που ήταν πιο στενός, ή υπήρχε γέφυρα με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερχείλιση. Βασιζόμενοι λοιπόν στο νόμο και στη σύμφωνη γνώμη του δασάρχη προβήκαμε στην απομάκρυνση μερικών κορμών δένδρων οι οποίοι κρίθηκαν απαραίτητο να απομακρυνθούν. Κάτοικοι της περιοχής και περιβαλλοντικές οργανώσεις προέβησαν σε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία εκδικάστηκαν χθες και δικαιώθηκαν. Οφείλουμε να σεβαστούμε τη δικαιοσύνη. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε τα δένδρα που βρίσκονται στην κοίτη του ποταμού και μετά να δενόμαστε πάνω. Παρόλα αυτά σέβομαι την απόφαση της δικαιοσύνης»

Η κ. Κολυνδρίνη επισήμανε ότι δεν απαιτείται καμία μελέτη, παρά μόνο καταγραφή και αποτύπωση των συγκεκριμένων δένδρων. «Τεχνική έκθεση είναι αυτή. Δεν είναι μελέτη, δεν προβλέπεται από κανένα νομικό πλαίσιο». Τόνισε ότι τα δένδρα είναι 100 χρόνων, ίσως και περισσότερο, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν λειτουργήσει επιβαρυντικά στη λειτουργία του χειμάρρου και έτσι παρέμεναν στη θέση τους. «Κάποιοι όμως που μπορεί να μην είναι και κάτοικοι της περιοχής ακριβώς κρίνουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δικαιοσύνη με αυτό τον τρόπο. Εμείς οφείλουμε να πειθαρχήσουμε»

www.ertnews.gr



Source link