Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Έκθεση-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας

IMG_3604

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 19:30, στο Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο ντε Κίρικο,  έκθεση-αφιέρωμα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της παγκοσμίου φήμης σοπράνο Μαρίας Κάλλας.

Πρόκειται για μία σειρά εικαστικών έργων  της Μυκονιάτισας ζωγράφου Μαρίνας Πετρή  με τον γενικό τίτλο «Μαρία Κάλλας μια ζωή σαν παραμύθι» . 

Η Μαρίνα Πετρή κατάγεται από τη Μύκονο με διεθνή καριέρα ως ζωγράφος στην Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών με καθηγητές τους Δ.Μυταρά, Γ. Μαυροΐδη, Γ. Μόραλη και Γ. Νικολάου ενώ έκανε μεταπτυχιακά στο  Royal College of Art του Λονδίνου.

Ως μία πολύ σημαντική σύγχρονη ζωγράφος και συγγραφέας,  έχει παρουσιάσει το έργο της σε 111 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, έχει εκδώσει 20 βιβλία για παιδιά και ενήλικες, και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η ζωγράφος, προκειμένου να εμπλουτίσει την έκθεση, δημιούργησε δώδεκα πόστερ μέσα από τα οποία η Μαρία Κάλλας «μιλάει» για την όπερα, την εργασία, την αγάπη, τον έρωτα, τη φιλία, επαναλαμβάνοντας σοφές φράσεις της που έμειναν στην ιστορία. 

«Όταν σταματήσω να έχω εχθρούς δεν θα υπάρχω», «Η αγάπη είναι πιο δυνατή δίχως το γάμο», είναι κάποιες από τις φράσεις όπου οι επισκέπτες στέκονται και διαβάζουν ξανά και ξανά.

Η Μαρίνα Πετρή δημιούργησε την Γκαλερί «Μόνο Ένα», τις Εκδόσεις Μυκόνιον Φως, είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων και των AHEPA, και το εικαστικό της έργο έχει διακριθεί από την ΑΣΚΤ, το Υπουργείο Πολιτισμού, την UNICEF, την UNESCO και το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ.

Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες όπως στην Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Ολλανδία, Σερβία,  Συρία, Ιαπωνία και Νέα Υόρκη. 

Διάρκεια έκθεσης έως 15/11/2023

Ώρες λειτουργίας από 18.30-21.00 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου.

www.ertnews.gr



Source link