Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Όλα έτοιμα για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

IMG_0033

Παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή θα παρελάσουν αύριο 3.370 μαθητές και μέλη συλλόγων στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία της πόλης, παρουσία και της πολιτικής ηγεσίας ενώ μόνο το 9ο Δημοτικό Σχολείο κατέθεσε στεφάνι εκπροσωπώντας ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης. 

Οι επέτειοι αποτελούν αφορμή για ιστορική αυτογνωσία, επισήμανε σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη. «Ας ευχηθούμε στους νέους, αύριο να είναι μια ημέρα που θα σηματοδοτήσει την καλλιέργεια της εθνικής αυτογνωσίας η οποία θα αποτελέσει αφορμή να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά μας, την αξία της ελευθερίας, του ελεύθερου διαλόγου, της δημοκρατίας και το πόσο σημαίνουσας αξίας είναι το να ζει κάποιος σε μια ελεύθερη δημοκρατούμενη χώρα». Η κ. Κολυνδρίνη επισήμανε ότι παρά τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν τη Μαγνησία επέρχεται σταδιακά η κανονικότητα και «αυτά τα παιδιά αποτελούν το μήνυμα της αισιοδοξίας για όλους εμάς και δύναμη γι ανά συνεχίσουμε το έργο μας». 

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Α’θμιας Εκπαίδευσης, Γιώργος Πολύζος επισήμανε ότι «σε μια περίοδο που ο τόπος μας ακόμα μετρά τις πληγές του από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σήμερα εδώ για να αποτίσει τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάζοντας τη ζωή τους έγραψαν μια από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας μας. 

Ο Ιωάννης Δημακόπουλος, σύμβουλος εκπαίδευσης φυσικής αγωγής ως εκπρόσωπος της Β’θμιας Εκπαίδευσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του με τη μεγάλη συμμετοχή στην παρέλαση που δείχνει ότι ο Βόλος επουλώνει τις πληγές του μετά τα δύο αλλεπάλληλα χτυπήματα». 

Ειδικότερα αύριο θα παρελάσουν συνολικά 3370 άτομα. Από την Α’θμια Εκπαίδευση θα συμμετέχουν 25 σχολεία και 1770 μαθητές, από την Β’θμια 35 τμήματα με 1200 μαθητές και 20 τμήματα με 400 συμμετέχοντες από διάφορους συλλόγους. Τέλος ο Σταμάτης Μπένης, υπεύθυνος φυσικής αγωγής και υπεύθυνος της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων, τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα για την παρέλαση, « έχουμε μια καταγεγραμμένη επιθυμία να παρελάσουν όλοι που προβλέπονταν». 

www.ertnews.gr



Source link