Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Γκουαρδιόλα: «To δύσκολο ήταν να κερδίσουμε το πρώτο»


 

Η προσπάθεια της Μάντσεστερ Σίτι να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Champions League θα είναι λιγότερο δύσκολη από τη μακροχρόνια προσπάθειά της να κερδίσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, όπως δήλωσε σήμερα (18/9) ο Ισπανός τεχνικός των “Πολιτών”.

Η Μάντσεστερ Σίτι… σήκωσε το πρώτο της τρόπαιο στο Champions League με τη νίκη 1-0 επί της Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Ιουνίου, δίνοντας τέλος σε χρόνια απογοήτευσης.

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες των “Πολιτών” να διατηρήσει τον τίτλο εν όψει του πρώτου αγώνα της στον 7ο όμιλο, εντός έδρας με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είπε στους δημοσιογράφους:

«Θα είναι πιο εύκολο. Το πιο δύσκολο να κερδίσουμε είναι το πρώτο. Είναι απίστευτο για εμάς, αλλά είναι μόνο ένα».

Ωστόσο, ο Γκουαρδιόλα είπε ότι οι παίκτες του δεν πρέπει να αισθάνονται άνετα, προσθέτοντας:

«Αύριο είναι το πρώτο βήμα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους πρώτους τρεις βαθμούς. Είναι σημαντικό οι παίκτες να μην αισθάνονται χαλαροί. Για τον σύλλογό μας το να κερδίσει το Champions League είναι απίστευτο, αλλά σε προοπτική πόσοι σύλλογοι έχουν κερδίσει ένα Champions League; Πολλοί. Δεν έχουμε κάνει τίποτα ιδιαίτερο με ένα μόνο, αλλά είμαστε απίστευτα περήφανοι», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Γκουαρδιόλα είπε ότι οι τρεις τραυματίες , Τζακ Γκρίλις, Τζον Στόουνς και Ματέο Κόβατσιτς, που έχασαν τη νίκη της Σίτι με 3-1 στη Γουέστ Χαμ το περασμένο Σάββατο (16/9), δεν θα είναι διαθέσιμοι την Τρίτη (19/9):

«Νομίζω ότι η κατάστασή τους βελτιώνεται, αλλά δεν θα είναι αύριο», είπε ο Γκουαρδιόλα και πρόσθεσε:

«Ελπίζω για τη Νότιγχαμ Φόρεστ (στην Premier League το Σάββατο) ή τα επόμενα παιχνίδια γιατί τους χρειαζόμαστε. Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψουν σύντομα γιατί χρειαζόμαστε τον ανταγωνισμό».//Λ.



Source link