Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Έπεσε η καγκελόπορτα του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου – Tραυματίστηκε ελαφρά καθηγήτρια

572EF1AC-9215-4B57-85E5-613849372EB8-2489-000001FCF860614A

Με ανάρτησή της στο λογαριασμό της σε κοινωνικό δίκτυο, η εκπαιδευτικός Νατάσας Οικονόμου εξιστορεί τι συνέβη χθες βράδυ όταν προσπάθησε να κλείσει την καγκελόπορτα του σχολείου και να την ασφαλίσει και αυτή έπεσε πάνω της, με την πτώση της να ανακόπτεται από το αυτοκίνητο της εκπαιδευτικού.

Η ανάρτηση της κ. Οικονόμου

«Όταν, πριν από λίγες μέρες, αποστείλαμε από το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου Εσπερινό (εδραζόμαστε στο Καρτάλειο Διδακτήριο) στον Δήμο Βόλου σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, προκειμένου να ελέγξουν και να διασφαλίσουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες τη δομική ασφάλεια και την υγειονομική καθαριότητα του συγκροτήματος ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι συνέτρεχε τόσο ουσιαστικός λόγος για αυτόν τον έλεγχο.

Χτες το βράδυ, γύρω στις 22:15, στην προσπάθειά μου να κλειδώσω την καγκελόπορτα και να ασφαλίσω το σχολείο, βίωσα ένα ισχυρό σοκ. Οι άλλοι συνάδελφοι μόλις είχαν φύγει κι εγώ έμεινα πιο πίσω, να τακτοποιήσω ένα διοικητικό θέμα. Τελειώνοντας, κλείδωσα το γραφείο, έβαλα τα πράγματά μου στο αυτοκίνητο, το οποίο, ευτυχώς, ανέβασα στο πεζοδρόμιο με την όπισθεν προς την είσοδο του σχολείου, και κατέβηκα να κλειδώσω. Η εξωτερική πόρτα, συρόμενη με δύο ρόδες που κυλούν πάνω σε μία ράγα, δεν μετακινούνταν εύκολα και, συνεπώς, δεν μπορούσα να την κλείσω και να την κλειδώσω. Έτσι, τηλεφώνησα σε έναν συνάδελφο που μένει κοντά στο σχολείο, να επιστρέψει, για να με βοηθήσει. Στην προσπάθεια να σύρουμε την πόρτα, ώστε να μπορέσουμε να την κλειδώσουμε, η πόρτα βγήκε από το σίδερο που τη συγκρατούσε στο πάνω μέρος της και έπεσε προς τον δρόμο, στο πεζοδρόμιο.

Για καλή μου τύχη, – γιατί είναι σιδερένια, πολύ βαριά πόρτα – η ορμή της ανακόπηκε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου μου, αλλά χτυπώντας με στο κεφάλι, με μία δυνατή ώθηση με έριξε κάτω. Ο συνάδελφος με συνόδευσε στο νοσοκομείο, όπου μου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο χειρουργικό τμήμα και ιατρικές οδηγίες για τις επόμενες ώρες. Ευτυχώς, ο τραυματισμός μου ήταν ελαφρύς, ένα γδάρσιμο στο κεφάλι και μώλωπες στα χέρια και τα πόδια.

Τελικά, σκέφτομαι ότι πάλι καλά που συνέβη το γεγονός αυτό με αυτές τις συνθήκες σε μένα, γιατί θα μπορούσε να έχει συμβεί κάποιο ατύχημα σε βάρος μαθητών/-τριών ή περαστικών και να είναι πιο σοβαρές οι συνέπειες. Γιατί, έτσι όπως στηριζόταν η συγκεκριμένη πόρτα χωρίς ασφάλεια (δείτε στη φωτογραφία το σίδερο στο πάνω μέρος), θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα. Ευχαριστώ θερμά τον νεαρό και την κοπέλα που περνούσαν εκείνη την ώρα και έτρεξαν να μας βοηθήσουν.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι/-ισσες, ζητήστε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, από τον Δήμο να ελέγξει τα σχολεία σας – και δεν είναι προεκλογική πολεμική εναντίον του, ούτε είναι εμμονικοί όσοι λένε ότι είναι καιρός να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα της πόλης. Και αναζητήστε και οι ίδιοι/-ες πιθανές αιτίες δυνητικού κινδύνου, για να προστατεύσετε τα παιδιά και τους εαυτούς σας.

Να είμαστε όλοι και όλες καλά και καλή μας αρχή τις επόμενες μέρες, χωρίς σοβαρά προβλήματα».

Οι φωτογραφίες είναι από την ανάρτηση της κ. Οικονόμου

www.ertnews.gr



Source link