Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Θεσσαλία: Αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό – Πόσιμο το νερό στη Μαγνησία (βίντεο)

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ (ΠΑΘΕ) ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΓΥΡΤΩΝΗΣ

Την παλιότερη εικόνα με αυξημένη κυκλοφορία στην παλαιά και την νέα εθνική οδό  παρουσιάζει από το πρωί η Λάρισα. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μίνα Μαυρογιάννη, νωρίς το πρωί παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης το οποίο είχε πλημμυρίσει με νερά.

Παράλληλα από τις έξι το πρωί παραδόθηκε για χρήση και για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρέμεινε κλειστός. Ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα οχήματα και δη τα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων  πρέπει να κινούνται στην αριστερή λωρίδα.

Η λειτουργία των σχολείων

Παράλληλα συνεχίζονται οι αυτοψίες από τα αρμόδια συνεργεία, αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των αιτήσεων από τους πληγέντες. Όσον αφορά το μεγάλο θέμα των σχολείων σύμφωνα με δήλωση της Υπουργού παιδείας Ζέτας Μακρή στην ΕΡΤ τα σχολεία θα ανοίξουν μόνο εφόσον εξασφαλιστεί η απόλυτη προσβασιμότητα και εφόσον οι αίθουσες θα είναι καθαρές και στατικά επαρκής. Το υπουργείο αναμένει τις εισηγήσεις των δημάρχων, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για να λάβουν την απόφαση.

Στην περιοχή της Λάρισας τα σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν είναι τα  σχολικά συγκροτήματα στην Φαλάνη και στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης. Στις υπόλοιπες περιοχές οι ζημιές είναι ελάχιστες ή έχουν αποκατασταθεί. Εξετάζονται διάφορα σενάρια όπως οι μαθητές των δύο αυτών σχολείων ενδεχομένως να μετακινηθούν για το διάστημα το οποίο θα απαιτηθεί για να αποκατασταθούν οι ζημιές σε άλλο σχολείο, ενώ η κα. Μακρή είπε ότι το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης υπάρχει μόνο για πολύ ακραία περίπτωση.

Οι εμβολιασμοί

Παράλληλά ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους Σοφάδες της Καρδίτσας για την ηπατίτιδα Α στα παιδιά. Ήδη έχουν γίνει περισσότεροι από 500 εμβολιασμοί.

Πόσιμο το νερό στη Μαγνησία

Εν τω μεταξύ όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελένη Ραπτοπούλου, μετά από πολλούς και διαδοχικούς ελέγχους για την καταλληλόλητα του, το νερό στο Βόλο μετά από 16 ημέρες είναι πόσιμο για το σύνολο σχεδόν της Μαγνησίας.  

Φωτό αρχείου

Στις σχετικές ανακοινώσεις από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Σερέτη στην καθιερωμένη ενημέρωση που έγινε από το συντονιστικό στην Λάρισα, ανακοινώθηκε ότι επιβεβαιώθηκε από τους εβδομαδιαίους ελέγχους ότι το νερό είναι πόσιμο και κατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση.

Οι εξαιρέσεις και η κατάσταση στο Νότιο Πήλιο

Φωτό αρχείου

Υπάρχουν εξαιρέσεις που αφορούν στις τοπικές κοινότητες Μακρινίτσας, Δρακειάς, Ιωλκού και Πορταριάς, αφού σ’ αυτές τις περιοχές δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη το σύστημα χλωρίωσης. Επίσης έγινε σύσταση σε κάποιες ομάδες ατόμων με προβλήματα όπως π.χ στους υπερτασικούς να μην προβαίνουν σε πόση του νερού για λόγους από αφορούν στην υγεία τους. Στο νότιο Πήλιο το πρόβλημα καταλληλόλητας του νερού παραμένει και θα αποκατασταθεί μετά την επιδιόρθωση του συστήματος χλωρίωσης.

Ρεπορτάζ: Μίνα Μαυρογιάννη, Ελένη Ραπτοπούλου

www.ertnews.gr



Source link