Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Μουσική βραδιά αλληλεγγύης για το Ειδικό Σχολείο Αγριάς

maxresdefault

Μία μουσική βραδιά αλληλεγγύης οργανώνεται την Κυριακή το βράδυ 7:30 στο χώρο της οικολογικής έκθεσης στο χώρο δίπλα στην ΕΡΤ Βόλου, για το Ειδικό Σχολείο της Αγριάς που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel . Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βόλου και με το μελωδικά ακούραστο χορωδιακό και ορχηστρικό σύνολο «Νέας Δημητριάδας».

Το σχολείο που είναι στο χώρο της Παιδόπολης δίπλα από το ρέμα που έσπασε και υπερχείλισε υπέστη μεγάλες ζημιές και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να καθαρίσει και να επαναλειτουργήσει. Όπως είναι γνωστό απευθύνεται σε μαθητές με κάθε είδους μαθησιακές δυσκολίες, όπως νοητική καθυστέρηση, αυτισμό, αναπτυξιακά σύνδρομα καθώς και κινητικές και αισθητηριακές δυσκολίες. Παράλληλα, στηρίζει τους γονείς, ενώ εφαρμόζει πρωτοποριακά προγράμματα ώστε η σχολική καθημερινότητα να αποκτά ενδιαφέρον και να πλουτίζει με ερεθίσματα και εμπειρίες, τους μαθητές.

Όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής του σχολείου Απόστολος Μιχαλόπουλος, λόγω διαρροής από τη στέγη καταστράφηκε και εξοπλισμός του σχολείου. Ειδικότερα το σχολείο χρειάζεται:

  • Χαρτιά κουζίνας και τουαλέτας.
  • Καθαριστικά είδη (υγρά πατώματος, καθαριστικά επιφανειών, τουαλέτας κτλ.)
  • Γάντια μιας χρήσεως.
  • Απολυμαντικά και υγρά σαπούνια.
  • Τρόφιμα που να συντηρούνται, όπως: όσπρια, ζυμαρικά, έλαια κτλ. που θα προωθήσουμε και σε όσους μαθητές μας χρειάζονται βοήθεια, στις οικογένειές τους.
  • Ηλεκτρονικά Είδη: όπως υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές και συσκευές προστασίας και αδιαλείπτου τροφοδοσίας (UPS).

Στο κάλεσμα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας με εφαλτήριο δύναμη τις προσφορές της Φιλαρμονικής ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορίνθου, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου και το χορωδιακό και ορχηστρικό σύνολο «Νέας Δημητριάδας», ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Την ερχόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στον χώρο της Οικολογικής Έκθεσης, στον Αγιο Κωνσταντίνο δίπλα από τον σταθμό της ΕΡΤ, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση των ειδών που χρειάζεται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς.

«Ολοι μαζί μπορούμε» το μήνυμα που στέλνει η Αγγελική Κοντοπούλου που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης που σήμερα το πρωί μίλησε στην ΕΡΤ Βόλου. Στη μουσική βραδιά συμμετέχουν οι Περσεφόνη Χατζηνικολάου στο τραγούδι, Αλκης Πλακιάς στα πλήκτρα και στο τραγούδι, Δημήτρης Τυφλίτης στο μπουζούκι, Κώστας Παπασταματίου στο μπουζούκι, Σόφη Σωτηροπούλου στο μαντολίνο, Δημήτρης Γεωργακόπουλος στην κιθάρα και στο τραγούδι.

Σημειώνεται ότι είδη θα συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο, από τις 9:30 το πρωί της Κυριακής.

www.ertnews.gr



Source link