Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

‘Χαίρομαι που βάζουμε την Γερμανία στον μπασκετικό χάρτη’


Ο Ντένις Σρούντερ δήλωσε ότι χαίρεται που αυτός και οι συμπαίκτες του έβαλαν την Γερμανία ξανά στον μπασκετικό χάρτη με την πορεία τους μέχρι τον τελικό του MundoBasket και δήλωσε ανυπόμονος για τον αγώνα με την Σερβία, ενώ πρόσθεσε ότι αν πάρει το χρυσό… δεν θα κοιμηθεί.

Η Γερμανία απέχει 40 λεπτά από το όνειρο. Οι Γερμανοί λύγισαν την Εθνική ΗΠΑ και πλέον πρέπει να νικήσουν την Σερβία στον τελικό για να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στο MundoBasket.

Η πρόκληση είναι τεράστια για τους Γερμανούς, με τον Ντένις Σρούντερ να δηλώνει ότι θα είναι απίστευτο το συναίσθημα, αν και φρόντισε να προσθέσει ότι – στα μάτια του – είναι απλώς ένα ακόμα παιχνίδι. Παράλληλα, σε ερώτηση του SPORT24, απάντησε ότι αισθάνεται υπέροχα που αυτή η πορεία της Γερμανίας – η καλύτερη στην ιστορία της σε Παγκόσμιο – την βάζει ξανά στον μπασκετικό χάρτη και θα ενθουσιάσει τα νέα παιδιά.

Αναλυτικά ο Σρούντερ δήλωσε:

Για το αν είναι ξεχωριστός ο τελικός: “Όταν παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο, είναι το ίδιοι όλοι οι αγώνες. Είναι μεγάλη τιμή να παίζω στον τελικό κόντρα σε μία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Είναι ξεχωριστό, αλλά είναι απλώς ένα παιχνίδι”.

Για το πώς θα διαχειριστούν στην Γερμανία την νίκη επί της Εθνικής ΗΠΑ πριν από τον τελικό και πώς είναι πνευματικά: “Θα κάνουμε ό,τι κάναμε μέχρι τώρα και μας έφερε εδώ. Κερδίσαμε κάθε τι, παίζοντας έτσι. Θα παίξουμε σκληρά. Αν κάνουμε αυτά που μπορούμε θα τα καταφέρουμε. Πνευματικά είμαστε εκεί που πρέπει, δεν το θεωρούμε δεδομένο αυτό που ζούμε. Είναι ακόμα ένα παιχνίδι και θα τα δώσουμε όλα για 40 λεπτά”

Για το τι σημαίνει για την Γερμανία η πρόκριση στον τελικό του MundoBasket: “Ελπίζω το μπάσκετ να γίνει πιο γοητευτικό και να τραβήξει την προσοχή στην χώρα μου. Είμαι 10 χρόνια στην εθνική και η διαφορά είναι τεράστια σε σχέση με τότε. Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτού και βάζουμε την χώρα στον μπασκετικό χάρτη. Για αυτό παίζω με την εθνική. Για να βοηθήσω νεαρούς παίκτες – όπως εγώ τότε – να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο”.

Για το πώς κατάφερε να έχει εξαιρετική εμφάνιση στον ημιτελικό ενώ είχε έναν κακό προημιτελικό: “Δεν μπορείς να ελέγξεις αν θα μπουν τα σουτ. Το να παραμείνεις θετικός και να βοηθάς τους συμπαίκτες σου, είναι το σημαντικότερο και ως ηγέτης αυτή είναι η δουλειά μου. Πρέπει να είμαι πάντα θετικός και κάνουμε σπουδαία δουλειά να μένουμε ενωμένοι.

Για το πώς θα αντιμετωπίσει την άμυνα της Σερβίας και αν πιστεύει ότι αυτή θα είναι η πιο δύσκολη αποστολή του: Είναι ο τελικός. Κάθε παιχνίδι, από την φάση των ομίλων, όταν ξεκινήσαμε κόντρα στην Ιαπωνία, ήταν δύσκολο. Παίξαμε με την Αυστραλία, την Σλοβενία, την Λετον’ια, όλα ήταν δύσκολα. Θέλεις σίγουρα να είσαι η ομάδα που δούλεψε πιο σκληρά από όλες. Ελπίζω να τα καταφέρουμε αύριο.

Για το πώς κοιμήθηκε μετά την νίκη επί της Εθνικής ΗΠΑ: “Δεν κοιμήθηκα καλά. Κοιμήθηκα αργά, απόλαυσα με την οικογένειά μου και τους συμπαίκτες μου. Γράψαμε ιστορία. Ειναι κάτι ξεχωριστό αυτό, οπότε δεν κοιμήθηκα, αλλά θα κοιμηθώ σήμερα”.

Για το τι είπε με τον άλλοτε συμπαίκτη του στους Λέικερς, Όστιν Ριβς, μετά την νίκη επί των ΗΠΑ: Ο Ριβς μου είπε να τελειώσουμε την δουλειά και να κερδίσουμε το χρυσό. Έχουμε ξεχωριστή σχέση. Αυτά που έκανε πέρυσι ήταν απίστευτα και θα είναι ένας από τους σταρ του NBA από τους νέους παίκτες. Με ενθάρρυνε να κερδίσουμε τον τελικό.

Για το πώς η Γερμανία έχει καταφέρει να πάρει τόσα ματς στον πόντο στο MundoBasket: “Είχαμε πολλά κλειστά παιχνίδια. Με την Αυστραλία, την Λετονία, τις ΗΠΑ. Αυτή η ομάδα είναι ξεχωριστή, γιατί ανεξαρτήτου κατάστασης μένουμε ενωμένοι ως ομάδα και πρέπει να κάνουμε το ίδιο αύριο και να πάρουμε το χρυσό”.

Για το πώς θα γιορτάσει αν η Γερμανία πάρει το χρυσό μετάλλιο και αν θα κοιμηθεί: “Δεν ξέρω πώς θα γιορτάσω, αλλά θα είναι σπουδαίο. Θα μείνω ξύπνιος για ημέρες αν το σηκώσουμε. Θα είναι τρελό αν νικήσουμε αύριο. Θα τα δώσουμε όλα, αλλά το βασικό είναι ότι όλοι στα αποδυτήρια νιώθουμε απίστευτα. Απολαμβάνουμε κάθε μέρα να είμαστε μαζί. Για εμένα θα είναι η σημαντικότερη στιγμή της ζωής μου μετά τα παιδιά μου και τις στιγμές μου με την οικογένειά μου”.

Tο SPORT24 στις Φιλιππίνες

Το SPORT24 βρίσκεται στις Φιλιππίνες για το Mundobasket 2023. Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.



Source link