Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Χάος με τα πλημμυρικά φαινόμενα

Δύσκολες ώρες στον Βόλο ο οποίος από τα ξημερώματα της Δευτέρας δοκιμάζεται από πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των ισχυρών βροχών και των καταιγίδων που πλήττουν την πόλη.

Οι μετακινήσεις στον Βόλο το πρωί της Τρίτης είναι αδύνατες καθώς το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων. Τα λεωφορεία σταμάτησαν να εκετελούν δρομολόγια καθώς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μετακινήσεων, ενώ οι καταστηματάρχες στο κέντρο αδυνατούν να προσεγγίσουν τις επιχειρήσεις τους για να μετρήσουν τις ζημιές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 103 χιλιοστά.

Το βράδυ η Πυροσβεστική δέχθηκε 12 κλήσεις για περιπτώσεις που αφορούσαν αντλήσεις και απόφραξη φρεατίων στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου καθώς επίσης σε Σκιάθο και Σκόπελο.

Στο Πανθεσσαλικό, στην περιοχή του περιφερειακού δρόμου, αρκετοί ήταν οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με κλιμάκια της Πυροσβεστικής να σπεύδουν στο σημείο, προκειμένου να κάνει τους απαραίτητους απεγκλωβισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύσκολες ώρες και στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο. Η Πυροσβεστική βρίσκεται στο σημείο ώστε να μην σημειωθεί κάποιο βραχυκύκλωμα που θα δυσχεράνει την λειτουργία του νοσοκομείου.

Δείτε τις φωτογραφίες από το gegonota.news:

Κακοκαιρία Daniel

Έκκληση Μπέου για περιορισμό των μετακινήσεων

Εξοργισμένος ήταν και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με την όλη κατάσταση, βλέποντας πολλούς οδηγούς με τα οχήματα τους να έχουν αποκλειστεί στον οδικό άξονα, αγνοώντας τις οδηγίες της Δημοτικής Αρχής μια μέρα νωρίτερα, να μην κυκλοφορούν στους δρόμους αν δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, ο Αχιλλέας Μπέος βγήκε από το δημαρχείο και άρχισε να φωνάζει σε όσους οδηγούς συνάντησε στους πλημμυρισμένους δρόμους του Βόλου.

«Πού πάνε όλοι αυτοί; Είναι για τρέλα αυτό που συμβαίνει. 100 φορές το είπαμε» έλεγε χαρακτηριστικά  ο Αχιλλέας Μπέος, που συνέχισε να φωνάζει στους ίδιους οξείς τόνους, ευρισκόμενος στον δρόμο: «Κάνω έκκληση στον κόσμο μην κυκλοφοράτε. Από χθες τα λέμε, δεν μπορούν να βγουν τα μηχανήματα έξω. Πού πάτε ρε άνθρωποι, πού πάτε ρε σεις. Κοιτάξτε πού είναι το νερό. Δεν ακούτε, πού πάτε όλοι εσείς; Από χθες σας λέμε, θα σπάσουν τα ποτάμια, ξέρετε τι νερό έρχεται; Πηγαίνετε στα σπίτια σας» φώναζε ο Αχιλλέας Μπέος απευθυνόμενους στους οδηγούς.

Δείτε το βίντεο:

Λίγη ώρα αργότερα με νέο βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Βόλος απηύθυνε νέα έκκληση στους πολίτες της πόλης να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

“Κάνω έκκληση! Σας παρακαλώ πολύ περιορίστε τις μετακινήσεις σας! Η ένταση του νερού που βλέπετε αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έρχεται”.



Source link