Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς στη Λιβύη – Σε νεκροτομεία μετατράπηκαν 2 νοσοκομεία

Ασύλληπτες διαστάσεις προσλαμβάνουν οι φονικές πλημμύρες στη Λιβύη η οποία σφυροκοπήθηκε από την κακοκαιρία Daniel.

Στη μαρτυρική Ντέρνα ολόκληρες συνοικίες εξαφανίστηκαν, με τον δήμαρχο να εκτιμά ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 20.000, που αντιστοιχούν στο 20% του πληθυσμού της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τις εκτιμήσεις έπεσε πάνω από 260 φορές ο μηνιαίος μέσος όρος βροχής μέσα σε 24 ώρες, προκαλώντας το σπάσιμο δύο φραγμάτων. Το αποτέλεσμα ήταν να εισβάλλουν στην Ντέρνα τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια τόνοι νερού, που κατά τόπους έφτανε τα 3 μέτρα ύψος.

Τα δύο νοσοκομεία της πόλης έχουν μετατραπεί σε νεκροτομεία, ενώ ένας γιατρός λυγίζει μπροστά στην κάμερα: «Χάσαμε τις οικογένειές μας, τα αδέρφια μας, οι νεκροί είναι πάρα πολλοί».

Διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν τα άψυχα σώματα που ξεβράζει συνεχώς η μανιασμένη θάλασσα, ενώ οι εκκλήσεις των συνεργείων είναι δραματικές. Όπως αναφέρουν, χρειάζονται περισσότερες σακούλες για τις σωρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν περπατάς στους δρόμους της Ντέρνα αυτό που αναπνέεις είναι η μυρωδιά που αναδύεται από τα πτώματα.

Την ώρα που οι αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο να θάψουν τους νεκρούς καθώς φοβούνται την εξάπλωση των ασθενειών, οι πρώτες αποστολές βοήθειας από ξένες χώρες αρχίζουν να καταφθάνουν στη Λιβύη.

Στο πλαίσιο της Ανθρωπιστικής βοήθειας που θα στείλει η χώρα μας, το ΓΕΕΘΑ θα διαθέσει υγειονομικό προσωπικό, καθώς επίσης 2 τόνους τρόφιμα, φάρμακα και κουβέρτες

Ωστόσο, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δηλώνει ότι οι χιλιάδες θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι δύο αντίπαλες κυβερνήσεις είχαν συντονιστεί και είχαν εκδώσει προειδοποιήσεις.



Source link