Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Φον ντερ Λάιεν: Η φρίκη που εξαπέλυσε η Χαμάς θα φέρει περισσότερα δεινά στους αθώους Παλαιστίνιους

Ενός λεπτού σιγή τήρησαν τα μέλη του σώματος των Επιτρόπων κατά την έναρξη της σημερινής τους συνεδρίασης, στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ, ενώ παρών ήταν ο Πρέσβης του Ισραήλ στις Βρυξέλλες Xάιμ Ρέγκεβ.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι πρόκειται για « μια τραγωδία για το Ισραήλ, για τον εβραϊκό λαό, αλλά και για την Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για την τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς» εξηγώντας ταυτόχρονα ότι « αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις νόμιμες φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού. Η φρίκη που εξαπέλυσε η Χαμάς θα φέρει περισσότερα δεινά στους αθώους Παλαιστίνιους. Μόνο η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τις πράξεις της».

Προσέθεσε ότι «η ανθρωπιστική μας υποστήριξη στον παλαιστινιακό λαό δεν αμφισβητείται. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναθεωρήσουμε προσεκτικά την οικονομική μας βοήθεια για την Παλαιστίνη. Η χρηματοδότηση της ΕΕ δεν πήγε και δεν θα πάει ποτέ στη Χαμάς ούτε σε οποιαδήποτε τρομοκρατική οντότητα. Επομένως, τώρα θα επανεξετάσουμε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο υπό το φως μιας εξελισσόμενης κατάστασης στο έδαφος».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι η τρέχουσα κατάσταση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην περιοχή συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει να εργαστούμε για να περιορίσουμε τις αποσταθεροποιητικές του επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης προσέγγισης μεταξύ του Ισραήλ και των ‘Αραβων γειτόνων του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει επίσης να παρακολουθούμε στενά τη στάση του Ιράν, δεδομένης της μακροχρόνιας υποστήριξής του στη Χαμάς» ανέφερε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ. Η Ευρώπη στέκεται δίπλα στον φίλο και εταίρο μας».



Source link