Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

“Φίλοι του Παυσίλυπου”: Ενημερωτική εκδήλωση για τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις

Οι “Φίλοι του Παυσίλυπου” οι οποίοι εκφράζουν ενστάσεις και διαφωνίες σχετικά με τη μελέτη του έργου της ανάπλασης του Παυσίλυπου, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Σε συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές κάλεσαν τους πολίτες να παραστούν στην εκδήλωση, προκειμένου να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Θα γίνει παρουσίαση της μελέτης και θα ακολουθήσουν, διάλογος, κατάθεση απόψεων και προτάσεων, με στόχο, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου, να γίνει μια πραγματική διαβούλευση γύρω από τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις. Ομιλητές θα είναι:

-Στέφανος Ζαφειρόπουλος, “Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφικής ανάπλασης“.

-Κώστας Τσιμπούκας, “Διαπιστώσεις-επισημάνσεις πάνω σε μια προβληματική μελέτη“.

-Γιώργος Μπαρμπούτης, “Τεχνικά στοιχεία μιας υπερπολυτελούς, αλλά και ελλιπούς μελέτης

-Νίκος Παλαιοχωρίτης, “Το πράσινο για την ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών“.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, το υψηλό κόστος του έργου, υψους 8 εκατ. ευρώ, ο τρόπος της δημοπρασίας με το σύστημα μελέτη-κατασκευή, σύστημα αδόκιμο, όπως επισημάνθηκε, για τέτοιας φύσης έργα, η απουσία διαβούλευσης, οι άγονοι διαγωνισμοί. Αναφέρθηκαν σημεία της μελέτης, και των προβλεπόμενων παρεμβάσεων, μιας μελέτης -υπερπαραγωγή, προδιογραφών Ντουμπάι, η οποία μειώνει την αίσθηση του πάρκου-δάσους και αυξάνει την αίσθηση του πάρκου-ζαρντινιέρα. Ουσιαστικά οι διοργανωτές, τονίζουν ότι το συγκεκριμένο έργο θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του Παυσίλυπου, αφού μέσα από τη μελέτη οδηγείται σε μια ανάπλαση ετεροβαρή, υπερβολική για κάποιους τομείς, με ελλείμματα ή πλήρη απουσία κάποιων άλλων απαραίτητων. Υπογραμμίστηκε δε ότι με τα μισά χρήματα θα μπορούσε να γίνει η ανάπλαση του στρατοπέδου Λουμάκη, για την οποία υπάρχει μελέτη με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι οι “φίλοι του Παυσίλυπου” μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει υπογραφές στήριξης των απόψεών τους, ηλεκτρονικές και χειρόγραφες, από περίπου 1.500 Καρδιτσιώτες.

www.ertnews.gr



Source link