Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Αθλητικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Resizer_17014323041181

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού και τους συλλόγους «ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ» και «Α.Σ. ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» που συμμετέχουν στο Άτυπο Δίκτυο Φορέων Υγείας Μαγνησίας διοργανώνουν αθλητικές εκδηλώσεις, τη Δευτέρα 4/12/2023, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία προωθεί την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας είναι:

  1. Επίδειξη αγώνα Goal Ball με την συμμετοχή μελών του σωματείου «ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ» και των μαθητών/τριων του 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και του 11ου Δημ. Σχολείου Ν. Ιωνίας. Χώρος τέλεσης το Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας. Βιωματική συμμετοχή των μαθητών/τριων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα φορέσουν τις ειδικές μάσκες που προσομοιώνουν την απώλεια όρασης για να βιώσουν την ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουν τα τυφλά άτομα τόσο στην καθημερινότητα τους όσο και στις απαιτήσεις μιας αθλητικής δραστηριότητας. Διάρκεια εκδήλωσης περίπου 2 ώρες (9-11 πμ).
  2. Επίδειξη αγώνα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο με την συμμετοχή των μελών του «Α.Σ. ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» και μαθητές/τριες από το 7Ο και 9Ο Γυμνάσια Βόλου. Βιωματική συμμετοχή μαθητών/τριων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες χρησιμοποιούν τα αναπηρικά καροτσάκια σε έναν αγώνα καλαθοσφαίρισης που αναδεικνύει τα προβλήματα των ατόμων με κινητικές αναπηρίες. Χώρος τέλεσης το κλειστό Γυμναστήριο «Βάκης Παρασκευόπουλος». Διάρκεια εκδήλωσης περίπου 2 ώρες (11-1).

www.ertnews.gr



Source link