Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Φάμελλος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Να ληφθούν μέτρα για μια ξεκάθαρη στήριξη στον αγροτικό κόσμο

«Ο αγροτικός κόσμος θίγεται από τα σοβαρά λάθη, τις αρνητικές επιλογές και τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης στην αγροτική πολιτική», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος κατά την επίσκεψή του στον ΟΠΕΚΕΠΕ, κάτι που όπως πρόσθεσε «αποδεικνύεται έντονα στην τελευταία προβληματική καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων που έχει αναστατώσει όλους τους αγρότες».

Μετά το πέρα της συνάντησης με τη διοίκηση και εργαζόμενους του οργανισμού ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι η επίσκεψη δείχνει το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι κατά την διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε εξασφαλίσει την έγκαιρη και διαφανή διαδικασία των επιδοτήσεων, έτσι ώστε κάθε αγρότης να μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό του και να υπάρχει μια στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των επαγγελματιών του κλάδου. Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχει σοβαρότατες ευθύνες για την ελλιπή διαπραγμάτευση που έκανε για τη νέα ΚΑΠ, αλλά και για την ελλιπή πληροφόρηση προς τον αγροτικό κόσμο για τις συνθήκες και τις εξελίξεις που αντιμετωπίζει. Τα χαρακτηριστικά της χρηματοδότησης, δηλαδή το ύψος των επιδοτήσεων που μειώνονται, αλλά και η αλλαγή των κανόνων, έχουν κρυφτεί από τους αγρότες. Αυτό έγινε για να συντηρηθεί το προεκλογικό κλίμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Φάμελλος ζήτησε να «ληφθούν μέτρα από την κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει μια σαφής και ξεκάθαρη στήριξη στον αγροτικό κόσμο, και αυτό δεν εξασφαλίζεται με τις επιλογές της. Χρειαζόμαστε σίγουρα αναθεώρηση του εθνικού σχεδίου και ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, που δεν κάνει η κυβέρνηση, αλλά πετάει πολλές φορές την μπάλα στην εξέδρα, γιατί θέλει να κρύψει και ο σημερινός υπουργός τις ευθύνες του».

Στράφηκε κατά του κ. Αυγενάκη λέγοντας ότι «για άλλα θέματα ξέρει να παίρνει άμεσες πρωτοβουλίες. Όπως τον εκβιασμό που έκανε στους παραγωγούς της Θεσσαλίας εν όψη του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για να στηρίξει τον κ. Αγοραστό».

Κλείνοντας σημείωσε ότι: «Θέλουμε μια άμεση πρόταση για την αναμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου, αλλά και την πραγματική ενίσχυση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν ο τομεάρχης και αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλης, και Γιώργος Παπαηλιού καθώς και η Ολυμπία Τελιγιορίδου, πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Φώτης Κουρεμπές από το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.



Source link