Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τραγωδία στην Πορτογαλία: Πέθανε 10 μηνών κοριτσάκι που ο πατέρας του ξέχασε στο αυτοκίνητο

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χτες με θύμα ένα μόλις 10 μηνών κοριτσάκι το οποίο είχε ξεχάσει ο πατέρας του στο αυτοκίνητο, με την υπόθεση να θυμίζει εκείνη της Άρτας.

Ο πατέρας του παιδιού, λέκτορας στη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας, οδήγησε το αυτοκίνητο σε απόσταση 100 μέτρων από τον βρεφονηπιακό σταθμό της πανεπιστημιούπολης στις 8 το πρωί, αλλά «για αδιευκρίνιστους λόγους» πήγε κατευθείαν στο γραφείο του χωρίς να πάρει μαζί την κόρη του.

H θερμοκρασία εντός του οχήματος εκτιμάται ότι έφτανε τους 50 βαθμούς Κελσίου

«Το μωρό μπορεί να κοιμόταν και έτσι ήταν ήσυχο» αναφέρουν τοπικά μέσα.

Ο πατέρας του το άφησε κλειδωμένο στο αυτοκίνητο ενώ κανείς δεν αντιλήφθηκε το βρέφος. Η θερμοκρασία εκείνη την ημέρα ήταν 26 βαθμούς Κελσίου πράγμα που σημαίνει ότι εύκολα θα έφταναν τους 50ºC μέσα στο αυτοκίνητο.

Η τραγική στιγμή

Μέχρι τις 15:30, περισσότερες από επτά ώρες αργότερα, ο λέκτορας επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, βρίσκοντας με τρόμο την κόρη του αναίσθητη στο πίσω κάθισμα στο κάθισμα μεταφοράς της.

Ο πατέρας έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά το παιδί δεν ανταποκρινόταν. Κλήθηκαν γιατροί, ενώ τις προσπάθειες ανάνηψης έκανε ένας φοιτητής που είχε εκπαιδευτεί για ΚΑΡΠΑ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε αργότερα για αυτοψία, ενώ το αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε για ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Παρόμοιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί όλα αυτά τα χρόνια, καταλήγοντας πάντα στο ίδιο πράγμα: ένα τραγικό λάθος από ανθρώπους με υπερβολικά απασχολημένη, συχνά υπερβολικά πιεσμένη ζωή, όπως αναφέρει το Portugal Resident.



Source link