Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ρωσία προς ΗΠΑ: Μη μας κάνετε κήρυγμα για τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ έχουν υποκριτική στάση με το να επικρίνουν τη συνάντηση κορυφής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν διότι η Ουάσινγκτον έχει σπείρει χάος και έχει στείλει όπλα σε συμμάχους της σε όλο τον κόσμο.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας κάνουν κήρυγμα για το πώς να ζήσουμε», δήλωσε σε ανακοίνωση ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ.

«Η διατήρηση της μονοπολικής κυριαρχίας δεν είναι πλέον δυνατή»

Για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους, η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ του Κιμ και του Πούτιν προκαλεί ανησυχία: η Ουάσινγκτον έχει κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι παρέχει όπλα στη Ρωσία αλλά δεν είναι σαφές εάν έχουν γίνει παραδόσεις οπλισμού.

Οι ΗΠΑ, δήλωσε ο Αντόνοφ, έχουν οικοδομήσει έναν συνασπισμό στην Ασία, έχουν επεκτείνει τις στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην κορεατική χερσόνησο και παρέχουν δισεκατομμύρια δολάρια όπλων στην Ουκρανία.

«Είναι ώρα η Ουάσινγκτον να ρίξει τις οικονομικές της κυρώσεις στον κάλαθο των αχρήστων», δήλωσε ο Αντόνοφ. «Η διατήρηση της μονοπολικής κυριαρχίας, που τόσο αγαπούν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, δεν είναι πλέον δυνατή».

Θερμή υποδοχή του Πούτιν στον Κιμ

«Χαίρομαι που σας βλέπω», είπε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Κιμ Γιονγκ Ουν. «Αυτό είναι το νέο μας κοσμοδρόμιο». Μέσω μεταφραστή, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση και για τη θερμή υποδοχή του.

Βλαντίμιρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο κ. Πούτιν είπε ερωτηθείς αν η Μόσχα θα βοηθήσει την Πιονγκγιάνγκ να κατασκευάσει δορυφόρους πως «γι’ αυτό ήρθαμε στο κοσμοδρόμιο Βαστότσνι», προσθέτοντας πως «θα συζητήσουμε για όλα».



Source link