Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τρίκαλα: “Ευημερία ή πισωγύρισμα” το δίλλημα των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το δίλλημα “μπροστά σε πορεία ευημερίας και εθνικής ανάταξης ή πισωγύρισμα σε κλίμα αστάθειας, υψηλών φόρων, ασταθούς εξωτερικής πολιτικής και εσωτερικής ανασφάλειας”, έθεσε εκ νέου ως στοίχημα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος τα Τρίκαλα, κατά την ομιλία του από το εκλογικό περίπτερο του κόμματος στον κεντρικό πεζόδρομο της Ασκληπιού, όπου στελέχη, μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατία του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Μοναδική αξιόπιστη πολιτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας είναι αυτή της Ν.Δ.”, ανέφερε στο εισαγωγικό της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης, ως συμπέρασμα, όπως είπε, της χθεσινής τηλεμαχίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, “και από την άλλη, υπάρχει ένας… “προοδευτικός αχταρμάς”, αφού συμφωνούν όλοι τους μόνο σε έναν πράγμα, ότι δεν θέλουν κυβέρνηση τη Ν.Δ. και τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό…”. “Οι κάλπες όταν ανοίξουν θα είναι άδειες και μέχρι το τέλος της ημέρας θα πρέπει να έχουν γεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε να είμαστε η κυβέρνηση της επόμενης ημέρας…”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, “για να συνεχίσουμε -όπως είπε- “την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια εν μέσω δυσκολιών και διαχείρισης κρίσεων, αλλά κρατήσαμε τη χώρα ασφαλή, προστατεύσαμε τα σύνορά μας και αποκρούσαμε όλες τις επιβουλές στην εθνική μας κυριαρχία, χτίζοντας συμμαχίες…”.

Αναφέρθηκε, δε, εκτενώς στη μείωση των φόρων και εισφορών, τη μείωση της ανεργίας αλλά και τη στήριξη της κοινωνίας, της επιχειρηματικότητας και των νοικοκυριών τόσο στην υγειονομική όσο και στην ενεργειακή κρίση, δηλώνοντας πως διατέθηκαν 57 δισεκατομμύρια ευρώ. “Κάναμε το καθήκον μας, προστατεύσαμε την κοινωνία και βάλαμε της χώρα σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί για να μας φέρει καλύτερους μισούς και καλύτερα εισοδήματα…”, συμπλήρωσε, ενώ δεσμεύτηκε για αύξηση μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τρίκαλα: “Ευημερία ή πισωγύρισμα” το δίλλημα των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στα αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αύξηση διαθέσιμων πόρων -από το ΕΣΠΑ- στα 554 από τα 378 εκατομμύρια ευρώ για τη νέα προγραμματική περίοδο, όπως και στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Κεντρικής Ελλάδος Ε-65, για τον οποίο το πρώτο τμήμα του βόρειου άξονα που θα συνδέει τα Τρίκαλα με την Καλαμπάκα, θα παραδοθεί πριν το τέλος του έτους, το δε νότιο τμήμα θα παραδοθεί μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2024 και όλος ο δρόμος μέχρι το τέλος του 2025.

Δριμεία κριτική άσκησε ο πρωθυπουργός και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “διαπραγματεύθηκε για 17 ώρες, αλλά έφερε ένα τρίτο μνημόνιο, ενώ εγώ πήγα και διαπραγματεύτηκα 5 ώρες και σας έφερα 31 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης…”, τα οποία -τόνισε- “θα τα δείτε σε έργα αστικής ανάπλασης, αρδευτικά έργα αλλά και το Φράγμα της Μεσοχώρας το οποίο επιτέλους θα ολοκληρωθεί, καθώς και σε παρεμβάσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για νοικοκυριά και αγρότες”. “Θέλουμε να χτίζουμε πάνω στα θεμέλια τα οποία έχουμε ήδη οικοδομήσει…”, αυτό είναι το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία, συμπλήρωσε, δίνοντας έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο, τα καλά σχολεία και Πανεπιστήμια, για μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη και ισχυρή.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός έριξε τα βέλη του σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα πως “είναι απέναντι στις όποιες μεταρρυθμίσεις και έννοια της αξιολόγησης, αναπαράγοντας ότι κακό στερεότυπο του πελατειακού κράτους που έρχεται από το παρελθόν…, όταν εμείς θέλουμε να κάνουμε το κράτος πιο αποτελεσματικό και πιο ψηφιακό… αλλά και να δείξουμε το μέλλον του ΕΣΥ της επόμενης τετραετίας, με 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και επενδύσεων σε Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες…”. Με την χαρακτηριστική φράση “δώστε μου τη δύναμη να ολοκληρώσουμε το σημαντικό έργο που ξεκινήσαμε…”, έκλεισε την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, με αναφορές στη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας να εντάξει και να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και με στόχο “η Ελλάδα να γίνει πραγματική ευρωπαϊκή χώρα και όχι ουραγός και ζητιάνος της Ευρώπης…”, θέτοντας εκ νέου ως διλλήματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, “μια σταθερή κυβέρνηση και όχι συνεργασίας” και “ποιος πρέπει να κάθεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να διαχειρίζεται μια επιθετική Τουρκία, να ασφαλίζει τη χώρα, να χτίζει συμμαχίες και να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις…”.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στα Τρίκαλα νωρίς το μεσημέρι, περπατώντας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομιλώντας με πολίτες και καταστηματάρχες, ενώ ξεναγήθηκε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Τρικκαίων αλλά και το Μουσείο Τσιτσάνη, όπου και μίλησε με στελέχη του κόμματος που είχαν αυστηρά προσωπικές προσκλήσεις.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Ζαούτσος





Source link