Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Έκθεση κόμικς αφιερωμένη στον Ιταλό μουσικοσυνθέτη Ennio Morricone

Εγκαινιάσθηκε σήμερα το απόγευμα η έκθεση κόμικς αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του αγαπημένου Ιταλού μουσικοσυνθέτη Ennio Morricone.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση που “παντρεύει” την κουλτούρα των κόμικς με την μουσική και τον κινηματογράφο στο πλαίσιο της πολυσχιδούς δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος.

Έκθεση κόμικς αφιερωμένη στον Ιταλό μουσικοσυνθέτη Ennio Morricone

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, Κώστας Παπακώστας επεσήμανε ότι “η φετινή έκθεση επικεντρώνεται αποκλειστικά στην κινηματογραφική μουσική του maestro για ευρωπαϊκές ταινίες γουέστερν. Είκοσι τρεις εγχώριοι/ες επαγγελματίες δημιουργοί σχεδίασαν μονοσέλιδες ιστορίες εμπνευσμένες από τα θρυλικά γουέστερν για τα οποία ο αγαπημένος Ιταλός μουσικοσυνθέτης ενορχήστρωσε την αξεπέραστη μουσική του. Μουσική για κορυφαίες ταινίες των ‘60s και των ‘70s, όπως “Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος” του Σέρτζιο Λεόνε ή “Οι γύπες πετούν χαμηλά” του Ντον Σίγκελ, αλλά και μουσική που παραμένει δημοφιλής και αναγνωρίσιμη μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με τις ταινίες για τις οποίες γράφτηκε”.

Έκθεση κόμικς αφιερωμένη στον Ιταλό μουσικοσυνθέτη Ennio Morricone

Από την πλευρά του ο επιμελητής της έκθεσης, σκιτσογράφος, Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antono) , τόνισε ότι ” Με όχημα τα σάουντρακ και με πλοηγό την Ένατη Τέχνη θα ταξιδέψουμε νοητά στην Άγρια Δύση του 19ου αιώνα αναπολώντας κλασικές, αλλά και λιγότερο γνωστές, ταινίες. Μια ευκαιρία για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι…. Πολλοί ταυτίζουν τον μαέστρο ως συνθέτη των Γουέστερν. Η αλήθεια είναι ότι ο Ennio Morricone έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές”.

Έκθεση κόμικς αφιερωμένη στον Ιταλό μουσικοσυνθέτη Ennio Morricone

Στην έκθεση συμμετέχουν οι : John Antono, Ιάκωβος Βάης, Σπύρος Δερβενιώτης, Χρήστος Ζωίδης, Δημήτρης Καμένος, Δημήτρης Κάσδαγλης, Σταύρος Κιουτσιούκης, Ραφαέλλα Κόνη, Περικλής Κουλιφέτης, Γιώργος Μελισσαρόπουλος (Meliss), Παναγιώτης Μητσομπόνος, Κωνσταντίνος Μοσχονάς, Γαβριήλ Παγώνης, Παύλος Παυλίδης, Θανάσης Πετρόπουλος, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Νίκος Σταυριανός, Crispy Shift, Νικόλας Στεφαδούρος, Lussaki, Παναγιώτης Τσαούσης, Θανάσης Ψαρρός.

Έκθεση κόμικς αφιερωμένη στον Ιταλό μουσικοσυνθέτη Ennio Morricone

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές ταινιών γουέστερν ανοιχτές για το κοινό, οι ημερομηνίες για τις οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και λειτουργεί στο Speak Easy (Kubrick Pure Social Club), Πρωτοπαπαδάκη 12, Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα και θα είναι ανοιχτή καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα έως στις 10 Οκτωβρίου 2023.





Source link