Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την επίσκεψη Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα το Σάββατο 6 Ιανουαρίου

Στάση στην Ελλάδα αναμένεται να κάνει ο Άντονι Μπλίνκεν πριν την μετάβασή του στην Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα βρεθεί το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στα Χανιά όπου θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην κατοικία του και μεταξύ άλλων θα συζητήσουν το θέμα των F35.

Όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Μπλίνκεν εκτός από την επίσκεψη στην Ελλάδα θα μεταβεί επίσης σε Τουρκία, Κατάρ, Ιορδανία, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ, Ισραήλ και Δυτική Όχθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός υπουργός φτάνοντας στην Ελλάδα θα έχει μόλις ολοκληρώσει την επίσκεψη του στην Τουρκία όπου αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα έβλεπε τον Ταγίπ Ερντογάν αν και αυτή την στιγμή δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι τέτοιο. Πάντως στις συναντήσεις που θα έχει εκεί θα προσπαθήσει να κλείσει το θέμα της Σουηδίας και να εξασφαλίσει ότι μόλις ανοίξει η εθνοσυνέλευση η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα εγκριθεί.

Αυτή η πολύμηνη καθυστέρηση έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια στην Ουάσιγκτον και για πρώτη φορά εχθές το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε δημοσίως ότι η κωλυσιεργία της Άγκυρας έχει προκαλέσει βαρύ κλίμα, αντιδράσεις και προβλήματα στο Κογκρέσο, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link