Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το μακελειό στη Λούτσα και τα κοινά στοιχεία με την επίθεση στην Ανάβυσσο πριν από δύο χρόνια – Και η ΕΥΠ στην έρευνα

Η εκτέλεση των έξι ανδρών στην Λούτσα έχει πολλά κοινά σημεία με μία επίθεση που έγινε στις 6 Οκτωβρίου 2021 στην Ανάβυσσο όπου επιτέθηκαν σε τρεις Τούρκους κουρδικής καταγωγής ως αντεκδίκηση για ναρκωτικά και μία άλλη επίθεση όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Οι δράστες ήταν επίσης Τούρκοι κουρδικής καταγωγής με την υπόθεση να εξιχνιάζεται δύο χρόνια μετά.

Η επίθεση στην Ανάβυσσο είχε γίνει στις 20:25 στο τέρμα της οδού Ήλιας. Οι δύο δράστες προσέγγισαν το σπίτι πεζή και άνοιξαν πυρ εναντίον των τριών αντρών που έτρωγαν στην βεράντα, στο ισόγειο του σπιτιού. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο της επίθεσης, συγκέντρωσαν συνολικά 21 κάλυκες από πυροβόλα όπλα των 9μμ. Με εννιάρι έγινε και η εκτέλεση των έξι αντρών στη Λούτσα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρείς Τούρκοι που τραυματίστηκαν σοβαρά, βρίσκονταν στην Ελλάδα περίπου ένα μήνα και είχαν νοικιάσει βίλα στην Ανάβυσσο. Συγγενής τους είπε στους αστυνομικούς, πως πρόκειται για μέλος του τουρκικού κόμματος HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών), το οποίο έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατικό κόμμα», από την Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας.

Το χτύπημα ήταν η απάντηση στην επίθεση που είχε γίνει στον Πειραιά στην Ακτή Μουτσοπούλου ένα μήνα πριν στις 5 Σεπτεμβρίου. Η επίθεση ήταν εναντίον δύο αδερφών από την Τουρκία που είχαν φθάσει στην Ελλάδα πέντε μήνες πριν ζητώντας πολιτικό άσυλο ενώ το περίεργο ήταν ότι ζούσαν σε πολυτελές διαμέρισμα του Πειραιά χωρίς να έχουν εργασία.

Για τις ελληνικές αρχές ήταν ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά ενώ στην τότε έρευνα συμμετείχε και η ΕΥΠ όπως και τώρα στη Λούτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μακελειό στη Λούτσα αλλά και οι δύο επιθέσεις το 2021 έχουν ακόμα ένα κοινό στοιχείο: αυτό του αιφνιδιασμού των θυμάτων.

Επιπλέον οι συγκεκριμένες συμμορίες επιλέγουν σπίτια και πεδία δράσης σε αραιοκατοικημένες περιοχές της Αττικής όπως είναι η Ανάβυσσος και η Λούτσα .

Είναι κοινό μυστικό ότι οι Τούρκοι ναρκέμποροι έρχονται στην Ελλάδα και μένουν για λίγο προκειμένου να μην δίνουν στόχο



Source link