Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το ευρωπαϊκό βουνό επιπέδου Champions League που πρέπει να ανέβει και το ‘παράθυρο’ μέχρι την ευρωπαϊκή λίστα


Η ΑΕΚ έχει μπροστά της έναν όμιλο Champions League με αρκετά δυνατές ομάδες και ήδη γνωρίζει ότι η πρεμιέρα θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι στο καλεντάρι της. Την ίδια στιγμή έχει να παραδώσει την ευρωπαϊκή λίστα μέχρι τη Δευτέρα και μέχρι τότε έχει περιθώριο να ενισχύσει το μεταγραφικό της ρόστερ.

Η κλήρωση δεν “χαμογέλασε” ξανά στην ΑΕΚ. Η Ένωση μπαίνοντας από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας μπήκε ίσως στον πιο δύσκολο όμιλο του Europa League και θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ (πέντε χρόνια μετά τις μονομαχίες τους στο Champions League), τη Μαρσέιγ που θα αντιμετωπίσει την αγγλική Μπράιτον που είναι μεν πρωτάρα στην Ευρώπη αλλά άκρως επικίνδυνη και από τις καλύτερες ομάδες της Premier League τα τελευταία χρόνια.

Οι απαιτήσεις στο συγκεκριμένο γκρουπ είναι ανάλογες ενός ομίλου στο Champions League, κάτι που σημείωσαν και οι άνθρωποι της ομάδας μετά τη διεξαγωγή της κλήρωσης. Πρόκειται για τρεις ομάδες με πολλαπλάσια χρηματιστηριακή αξία και bugdet από την Ένωση, με εμπειρία από την Ευρώπη (ιδίως ο Άγιαξ και η Μαρσέιγ) αλλά και φιλοδοξίες για διάκριση.

Παρ’ όλα αυτά, τα χρήματα δεν “παίζουν μπάλα”. Υπάρχει η πίστη εντός των τειχών ότι η ομάδα μπορεί να διακριθεί και το ευρωπαϊκό της ταξίδι να συνεχιστεί και μετά τον Δεκέμβριο, έστω και στο Conference League, του οποίου ο τελικός είναι στην OPAP Arena.

Το μεγαλύτερο μέλημα που υπήρχε στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο ήταν ο καταρτισμός του προγράμματος, λόγω του σημαντικότερου σκοπέλου που έρχεται αμέσως μετά τη διακοπή. Άλλωστε το συγκεκριμένο θέμα ήταν πολύπλοκο καθώς τις Πέμπτες εκτός από την ΑΕΚ θα παίζουν και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό.

Το κρίσιμο σταυροδρόμι στο κιτρινόμαυρο καλεντάρι έρχεται νωρίς

Η ΑΕΚ θέλει να κλείσει θετικά τις υποχρεώσεις της πριν από τις Εθνικές και να φύγει από τον Βόλο με το διπλό σε ένα παιχνίδι που θα έχει για μια ακόμα φορά τον κόσμο στο πλευρό της. Μετά την επιστροφή των διεθνών ακολουθεί ένα 7-8ημερο φωτιά.

Η αρχή είναι με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena, ακολουθεί η πρεμιέρα με την Μπράιτον στο AMEX Stadium για τον όμιλο του Europa League την Πέμπτη) και η τριάδα αγώνων κλείνει με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα στο οποίο δυστυχώς της έκατσε ταξίδι στην Αγγλία και δεν κάνει πρεμιέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μέχρι και τον Δεκέμβριο αυτή θα είναι πιο δύσκολη τριάδα αγώνων που θα δώσει, καθώς δεν θα έχει μαζεμένα σε διάστημα επτά ημερών δύο ντέρμπι για τη Stoiximan Super League μαζί με ένα απαιτητικό ευρωπαϊκό παιχνίδι, μιας και όλα τα παιχνίδια που θα δώσει θα είναι άκρως απαιτητικά.

Η ευρωπαϊκή λίστα και το παράθυρο για ενίσχυση

Η ΑΕΚ πρέπει να παραδώσει τη λίστα της για τα παιχνίδια των μέχρι και τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και σε αντίθεση με τα προκριματικά στους ομίλους δεν θα υπάρχει περιθώριο αλλαγών. Μέχρι τότε λοιπόν θα έχει την ευχέρεια να ενισχύσει με πινελιές το ευρωπαϊκό της ρόστερ, επομένως οποιεσδήποτε εξελίξεις ως προς αυτό θα είναι ραγδαίες.

Η θέση στην οποία ψάχνεται για ενίσχυση είναι στο κέντρο της άμυνας, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Γιώργο Τζαβέλλα με έναν παίκτη που θα έχει τη δυνατότητα να πάρει φανέλα βασικού από τους Βίντα – Μουκουντί.

Οι μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν στον όμιλο του Europa League δεδομένα ενισχύουν την ανάγκη για τη συμπλήρωση του τελευταίου βασικού κομματιού στο κιτρινόμαυρο ρόστερ, για να πορευθεί η Ένωση τη φετινή σεζόν.



Source link