Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τι είπε ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΡΑ.ΣΗ για τον ξυλοδαρμό στη «Βικτώρια» – Το άγνωστο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

«Προσπάθησε να μου πάρει το όπλο την ώρα που επιχειρούσα να του βάλω χειροπέδες». Αυτά ήταν τα λόγια που φέρεται να είπε, αρχικά, στους ανωτέρους του ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑ.ΣΗ που καταγράφηκε στην πλατεία Βικτωρίας να χτυπά έναν διαδηλωτή και προκάλεσε την έρευνα της αστυνομίας αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Ο νεαρός νωρίτερα, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε επιτεθεί σε δυο μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και τους είχε ρίξει στο έδαφος.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε στην οδό Αριστοτέλους αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές και ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑ.ΣΗ «του χτύπησε τα χέρια προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του» όπως φέρεται να έχει περιγράψει. Στην προσπάθεια του να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε ότι «ο διαδηλωτής δεν δήλωσε τραυματισμό. Αν τον είχα χτυπήσει, δεν θα το ανέφερε;». Σε όλα αυτά τα ερωτήματα βέβαια θα κληθεί να δώσει επίσημες εξηγήσεις στο πλαίσιο της κατεπείγουσας διοικητικής εξέτασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η zougla.gr φέρνει στη δημοσιότητα άγνωστες λεπτομέρειες του σχεδίου που εφάρμοσαν οι επιτελείς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στο crash test που κλήθηκαν να διαχειριστούν δέκα χρόνια μετά την δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη. Σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο, όπου υπήρχαν προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, παρά την απαγόρευση από την αστυνομία, όλα κύλησαν ομαλά.

Η απόφαση των επιτελών της ΓΑΔΑ ήταν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπαν να γίνουν πορείες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και οι διαδηλωτές το κατάλαβαν από πολύ νωρίς. Όμως τα όσα εκτυλίχθηκαν στις αποβάθρες του ηλεκτρικού στη πλατεία Βικτωρίας και στο Μοναστηράκι και αν ο σχεδιασμός ήταν επιτυχημένος είναι υπό συζήτηση. «Σε κάθε σταθμό είχαμε δυνάμεις αλλά ποτέ η αστυνομία δεν έχει διμοιρίες στις αποβάθρες καθώς μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο και τότε η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη» περιγράφει αξιωματικός της ΓΑΔΑ. «Ενημερωθήκαμε από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ότι οι αντιεξουσιαστές που ήταν στο σταθμό «Πευκάκια», επιβιβάστηκαν στους συρμούς και αμέσως δόθηκε εντολή να μετακινηθούν τρεις διμοιρίες με τον επόμενο συρμό ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά τους και να παρακολουθούν.

Αν μετακινούνταν με τα υπηρεσιακά λεωφορεία θα έφταναν οπουδήποτε αργοπορημένοι. Ωστόσο, με τα όσα έγιναν στο «Μοναστηράκι» το τρένο που τους μετέφερε ακινητοποιήθηκε». Εκεί που όμως χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» ήταν όταν από τις κάμερες του ηλεκτρικού είδαν έναν από τους ακροδεξιούς να ρίχνει υγρό στα βαγόνια όπου υπήρχε μια μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr πάρθηκε μια ριψοκίνδυνη αλλά αναγκαία απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να κατεβεί μια διμοιρία ΜΑΤ στην αποβάθρα ώστε να τελειώσει την ένταση χωρίς όμως οι αστυνομικοί να έχουν μαζί τους ούτε μάσκες αλλά ούτε και χημικά που ενδεχομένως κάποιος να χρησιμοποιούσε. «Η συνάντηση ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών ήταν τυχαία, θα μπορούσε να γίνει και οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Φαντάζεται όμως κάποιος τι θα γινόταν αν έπεφτε ένα χημικό σε εκείνο το σημείο; Μπορεί να είχαμε και νεκρούς», λέει ανώτερος αξιωματικός από την λεωφόρο Αλεξάνδρας που ήταν στα κέντρα των αποφάσεων.



Source link