Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

«Την πάτησα» ήταν τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη μόλις έμαθε για τους νεκρούς


Η φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη άφησε πίσω της 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ενώ κανείς μέχρι σήμερα δε μπορεί να πιστέψει πως εν έτη 2023 δεν υπήρχε καμία δικλείδα ασφαλείας που θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τέτοιο μοιραίο ανθρώπινο λάθος όπως αυτού του σταθμάρχη.

Ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας έχει συλληφθεί και έχει οδηγηθεί στον ανακριτή στον οποίο απολογείται αυτή την ώρα.
Ρεπορτάζ της ΕΡΤ παρουσίασε τις πρώτες του κινήσεις αμέσως μετά την μοιραλια σύγκρουση. Ο σταθμάρχης, που ήταν υπεύθυνος για την κίνηση των τρένων στα Τέμπη, μόλις αντιλήφθηκε ότι έγινε σύγκρουση άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος και νευρικός.

Κάπνιζε συνεχώς ενώ μόλις έφτασαν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για νεκρούς ο ίδιος είπε σε συνάδελφό του: «Την πάτησα».

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ σημείωσε πως από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει ότι υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης αλλά οι συνάδελφοί του, γνωρίζοντας την απειρία του – καθώς είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή μόλις λίγες μέρες πριν – είχαν πει σε σιδηροδρομικούς που βρίσκονταν στο σταθμαρχείο «να έχουν λίγο το νου τους», να προσέχουν δηλαδή λίγο τις κινήσεις του νέου σταθμάρχη.



Source link