Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τζόνσον για Ιωαννίδη: «Ο κόουτς ήταν τρελός»


 

Ο άλλοτε παίκτης των “ερυθρόλευκων” έχει ζήσει τον “Ξανθό” από πρώτο… χέρι και κάνει γνωστές ιστορίες για τον προπονητή του, παρουσιάζοντάς τον ως άκρως προληπτικό αλλά και τρελό με την δουλειά του.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης “έφυγε” από την ζωή την Τετάρτη (04/10) και άφησε το ελληνικό μπάσκετ πίσω του… φτωχότερο.

Ο πρώην παίκτης του στον Ολυμπιακό, Έντι Τζόνσον, κάνει λόγο για ένα άτομο που τον κράτησε στην καλύτερή του κατάσταση στην ζωή του. Επίσης μίλησε για έναν άνθρωπο προληπτικό, για έναν άνθρωπο που αγαπούσε την δουλειά του βαθιά. Για έναν άνθρωπο τρελό, αλλά με… την καλή έννοια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είχαμε μπει σε ένα λεωφορείο για να πάμε σε έναν αγώνα και είχαμε κάνει ήδη μία ώρα. Ήμουν πάντα στις πρώτες θέσεις. Είδαμε μία μαύρη γάτα να περνάει το δρόμο και ο κόουτς δεν άφησε να πάει το λεωφορείο από εκείνο το δρόμο. Ζήτησε από τον οδηγό να αλλάξει δρόμο και κάναμε άλλα 35 λεπτά για να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Μία εβδομάδα μετά, έξω από το σπίτι μου υπήρχαν πολλές γάτες. Έπιασα μία μαύρη γάτα – δεν ήθελα να κάνω και προπόνηση – και την πήρα μαζί μου στο γήπεδο. Την άφησα ελεύθερη και είπα στους συμπαίκτες μου ότι “σήμερα έχουμε ρεπό”. Η γάτα τριγύριζε, την είδε ο Ιωαννίδης και φώναξε “τελειώσαμε”! Δεν του το είχα πει, παρά μόνο όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Ένας υπέροχος προπονητής, θα μας λείψει.

Κάναμε δύο προπονήσεις την ημέρα και έλεγα στον κόουτς “είσαι τρελός”. Μετά από λίγο καιρό, σκεφτόμουν ότι ήμουν στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου. Είχα αλλάξει διατροφή, έτρωγα σε ελληνικά εστιατόρια, πήγαινα σε πάρτι όπου έσπαγαν πιάτα και άρχισα να αποβάλλω τον πόνο.

Μου επέτρεψε να είμαι εγώ, ήμουν το κεντρικό σημείο της ομάδας, ο κόσμος με λάτρευε, ένιωθα σαν τον Μάικλ Τζόρνταν. Το ένιωσα στην Ελλάδα. Ήμουν την τηλεόραση όλη την ώρα, δεν μπορούσα να πάω πουθενά.

Είχα σωματοφύλακες, δεν τα χρειαζόμουν όλα αυτά, αλλά ήταν αυτό που ήθελα να ζήσω αν γινόμουν ένα από τους κορυφαίους του ΝΒΑ. Ο κόουτς μου φώναζε, αλλά μου συμπεριφέρονταν όπως σε όλους.

Όταν πέθανε, κάτι ένιωσα μέσα μου. Όλοι θέλουν έναν άνθρωπο σε τέτοιες καταστάσεις. Όποιος έχει θέματα ψυχικής υγείας, πρέπει να τα κοιτάξει. Περνούσα δύσκολα και ο κόσμος δεν μπορούσε να το καταλάβει. Στο ΝΒΑ υπάρχουν παίκτες που έχουν περάσει όσα και εγώ. Και έχω δώσει συμβουλές σε παίκτες ακόμη και σε επίπεδο Hall of Fame. Ο κόουτς ήταν τρελός, με την καλή έννοια, αλλά με βοήθησε».//ΓΚ.



Source link