Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τα αμύγδαλα μπορούν να αποτελούν μέρος μιας δίαιτας απώλειας βάρους

Ζήσης Ψάλλας

Όσον αφορά την απώλεια βάρους, οι ξηροί καρποί έχουν κακή φήμη. Ενώ είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες είναι επίσης πλούσιοι σε λιπαρά, και αυτό συχνά αποτρέπει να τους καταναλώσουν όσοι θέλουν να χάσουν μερικά κιλά. Αλλά μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας δείχνει ότι μπορείτε να φάτε αμύγδαλα και να χάσετε βάρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μεγαλύτερη μελέτη του είδους, διαπιστώθηκε ότι η συμπερίληψη των αμυγδάλων σε μια δίαιτα περιορισμένης ενέργειας όχι μόνο βοήθησε τους ανθρώπους να χάσουν βάρος, αλλά βελτίωσαν και την καρδιομεταβολική τους υγεία. Εξετάζοντας τα αποτελέσματα των ενεργειακά περιορισμένων διατροφών που συμπληρώνονται με αμύγδαλα Καλιφόρνιας ή με σνακ πλούσια σε υδατάνθρακες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι και οι δύο δίαιτες μείωσαν επιτυχώς το σωματικό βάρος κατά περίπου 7 κιλά.

Η ερευνήτρια Δρ. Sharayah Carter, λέει ότι η μελέτη καταδεικνύει πώς οι ξηροί καρποί μπορούν να υποστηρίξουν μια υγιεινή διατροφή για τη διαχείριση του βάρους και την καρδιομεταβολική υγεία.

«Οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα, είναι ένα εξαιρετικό σνακ. Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και είναι γεμάτοι με βιταμίνες και μέταλλα, αλλά έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που οι άνθρωποι μπορούν να συσχετίσουν με αυξημένο σωματικό βάρος», είπε η Carter. «Οι ξηροί καρποί περιέχουν ακόρεστα λίπη -υγιή λίπη- που μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, να μειώσουν τη φλεγμονή και να συμβάλουν σε μια υγιή καρδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε αυτή τη μελέτη εξετάσαμε τα αποτελέσματα μιας δίαιτας με συμπλήρωμα αμυγδάλου με μια δίαιτα χωρίς ξηρούς καρπούς για να εντοπίσουμε οποιαδήποτε επίδραση στο βάρος και στα καρδιομεταβολικά αποτελέσματα. Τόσο η δίαιτα χωρίς ξηρούς καρπούς όσο και η δίαιτα με ξηρούς καρπούς οδήγησαν σε μείωση περίπου 9,3% του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Ωστόσο, οι δίαιτες με συμπλήρωμα αμύγδαλου κατέδειξαν στατιστικά σημαντικές αλλαγές σε ορισμένα υποκλάσματα λιποπρωτεϊνών υψηλής αθηρογένεσης, που μπορεί να οδηγήσουν σε βελτιωμένη καρδιομεταβολική υγεία μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, οι ξηροί καρποί έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι σημαντικό όταν προσπαθείτε να διαχειριστείτε το βάρος σας».

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Almond Board of California. Περιέλαβε 106 συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαν ένα πρόγραμμα διατροφής εννέα μηνών (μια δίαιτα περιορισμένης ενέργειας τριών μηνών για απώλεια βάρους, ακολουθούμενη από δίαιτα ελεγχόμενης ενέργειας έξι μηνών για διατήρηση βάρους). Και στις δύο φάσεις, το 15% της ενεργειακής πρόσληψης των συμμετεχόντων περιελάμβανε ανάλατα ολόκληρα αμύγδαλα με φλούδα (για τη δίαιτα ξηρών καρπών) ή 15% σνακ πλούσια σε υδατάνθρακες -όπως κράκερ ρυζιού ή ψητές μπάρες δημητριακών (για τη δίαιτα χωρίς ξηρούς καρπούς).



Source link