Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Συλλαλητήριο με τρακτέρ αποφάσισαν οι αμπελοκαλλιεργητές του Τυρνάβου

Προπομπό των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων θα αποτελέσει το συλλαλητήριο που θα διοργανώσουν οι αμπελλοκαλλιεργητές του Τυρνάβου, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, για τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η φετινή παραγωγή τους, από τον περονόσπορο.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στον Τύρναβο και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμων και συλλόγων, παραγωγοί αμπελοοινικών προιόντων και γεωπόνοι.

Όπως τόνισαν, η ζημιά από τον περονοσπόρο φέτος στα αμπέλια,  ξεπερνά κάθε προηγούμενο καθώς οι πολλές βροχές ευνόησαν την εξάπλωση του με αποτέλεσμα να πλήξει καίρια την παραγωγή τους. ΄

Περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που αντιμετωπίζουν η οποία τους απειλεί, όπως αναφέρουν, με οικονομικό αφανισμό  διατράνωσαν την αποφασιστικότητα τους να διεκδικήσουν δυναμικά  «αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος τους , μέτρα πρόληψης και προστασίας της παραγωγής από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και αποζημίωση στο 100% των ζημιών» που υπέστησαν το προηγούμενο διάστημα.





Source link