Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για τον δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας

Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, για την πορεία του έργου ολοκλήρωση του δρόμου Λάρισας -Καρδίτσας κατέθεσε η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας” καθώς ο δρόμος παραμένει κλειστός στο Ερμήτσι μετά τις καταστροφές του υποστρώματος από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα γίνεται αναφορά και αναμένουν απαντήσεις για το έργο της παράκαμψης της Συκεώνας που ξεκίνησε το 2019 και έπρεπε να παραδοθεί στις 3/11/2023.

Η επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Εδώ και πολλά χρόνια ένας σημαντικός δρόμος, που ενώνει τους Νομούς Λάρισας-Καρδίτσας, αλλά εξυπηρετεί και άλλες περιφέρειες, κατασκευάζεται απο την περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα… Πρόσφατα δε, διακόπηκε η κυκλοφορία μετά την διασταύρωση του με τον δρόμο προς Ιτέα-Παλαμά, λόγω της καταστροφής του υποστρώματος απο τις πρόσφατες πλημμύρες, χωρίς να έχει αποκατασταθεί ακόμα.
Το έργο της παράκαμψης της Συκεώνας, προυπολογισμού 33 εκ. ευρώ, που ξεκίνησε το 2019, μετά απο διάφορες παρατάσεις εκτελεσής του, έπρεπε να παραδωθεί στις 3/10/2023. Μάλιστα η απερχόμενη περιφερειακή αρχή πριν τις περιφερειακές εκλογές, έκανε λόγο σε δελτίο τύπου για επικείμενη ασφαλτόστρωσή του. Ομως αυτό δεν έγινε… Τέλος για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο τμήμα του δρόμου Λάρισας – Καρδίτσας, μετά την διασταύρωση με Ιτέα-Παλαμά και αναγκάζει όσους χρησιμοποιούν αυτό τον δρόμο, να κινούνται απο παράκαμψη μέσω Ιτέας, Παλαμά και άλλων χωριών, κάνοντας πολλά χιλόμετρα παραπάνω και να ταλαιπωρούνται, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη 2 μήνες μετά την πλημμύρα»
.





Source link