Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Στο Ισραήλ την Παρασκευή ο Αντ. Μπλίνκεν

Με την Παλαιστίνη να αιμορραγεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα μεταβεί στο Ισραήλ την Παρασκευή (3/11), όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλους αξιωματούχους. Την πληροφορία μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Axios, Barak Ravid, στην πλατφόρμα Χ και επιβεβαίωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στους Times of Israel.

Η περιορισμένη επιτυχία του πρώτου ταξιδιού

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Θυμίζουμε πως ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφθεί ξανά το Ισραήλ στις 12 Οκτωβρίου και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου είχε διαρκέσει σχεδόν οκτώ ώρες. Ήταν ένα ταξίδι που είχε σχεδιαστεί να περιλαμβάνει στάσεις σε άλλες πέντε χώρες αλλά εκ του αποτελέσματος έχει περιορισμένη επιτυχία καθώς οι αραβικές χώρες δεν είδαν με καλό μάτι τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Τα «ματωμένα» χέρια στη Γερουσία

Ο Άντονι Μπλίνκεν ετοιμάζει βαλίτσες για Τελ Αβίβ και μαζί του θα πάρει -έστω και ως ανάμνηση- το όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη Γερουσία. Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης διέκοψαν την ομιλία του καλύπτοντας τα χέρια τους με κόκκινη μπογιά και καλώντας τον να πιέσει για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Ο Μπλίνκεν στην ακρόαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού

Οι διαδηλωτές σταμάτησαν αρκετές φορές τον Αμερικανό αξιωματούχο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με την αστυνομία του Καπιτωλίου να τους απομακρύνει από την αίθουσα.

Εντός τη αίθουσας ο Αντ. Μπλίνκεν αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Λ. Όστιν, μίλησαν στην ακρόαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού σχετικά με το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για χρηματοδότηση της εθνικής ασφάλειας (ύψους 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που περιλαμβάνει την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας και του Ισραήλ.

Λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η ομιλία του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ένας άνδρας άρχισε να φωνάζει «εκεχειρία τώρα» και «σώστε τα παιδιά της Γάζας» συμπαρασύροντας και άλλους διαδηλωτές που φώναξαν: «Από την Παλαιστίνη μέχρι το Μεξικό, όλα τα τείχη πρέπει να φύγουν!» και «Αφήστε τη Γάζα να ζήσει!».

Ο Μπλίνκεν, μετά την ειρηνική διαμαρτυρία, συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι πρέπει να επιτραπεί η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και ότι «οι πολίτες πρέπει να μπορούν να μείνουν μακριά από κινδύνους».

Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να εξεταστούν οι ανθρωπιστικές εκεχειρίες (…)» και πως «χωρίς ταχεία και διαρκή ανθρωπιστική βοήθεια, η σύγκρουση είναι πολύ πιο πιθανό να εξαπλωθεί».



Source link