Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Και το βούρτσισμα των δοντιών θέλει μέτρο – Όχι πάνω από δύο φορές τη μέρα

Νιώθετε την ανάγκη να βουρτσίζετε τα δόντια σας κάθε φορά που τρώτε κάτι γλυκό ή μετά από τα γεύματα σας; Η αίσθηση των καθαρών δοντιών μπορεί να είναι υπέροχη, αλλά και εδώ δεν χρειάζονται υπερβολές, γράφει σχετικό άρθρο του Newsweek.

«Το υπερβολικό βούρτσισμα δεν προσφέρει υγιέστερη στοματική υγιεινή. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στα δόντια και τα ούλα σας», εξηγεί στο αμερικανικό περιοδικό ο Δρ. Ντάνιελ Ρουμπινστάιν, κοσμητικός οδοντίατρος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Δυο φορές για δύο λεπτά

«Όσοι βουρτσίζουν σωστά τα δόντια τους για τουλάχιστον δύο λεπτά δύο φορές την ημέρα είναι αρκετό. Οι περισσότερες φορές δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα», συμπληρώνει ο Δρ. Βένους Πάτι, οδοντίατρος στο Limelight Dental στον Καναδά.

Το παραπάνω, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελούμε τη φροντίδα των δοντιών μας. Στην πραγματικότητα η στοματική υγεία είναι ιδιαίτερα σημαντική όσο περνούν τα χρόνια.

Δόντια και μακροζωία

Μελέτη του Αυγούστου του 2021 που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Scientific Reports συμπέρανε ότι «η φτωχή υγεία των δοντιών συνδέεται με τη θνησιμότητα» και ότι «η αναχαίτιση της φθοράς τους στις μεγαλύτερες ηλικίες είναι σημαντική για την επιβίωση μας». Η ίδια έρευνα βρήκε επίσης ότι η περιοδοντίτιδα σχετίζεται με τους αυξανόμενους θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις.

«Το θέμα δεν είναι η συχνότητα του βουρτσίσματος των δοντιών σας, αλλά η ποιότητα. Συνιστώ να μην τα βουρτσίζετε περισσότερες από δύο φορές την ημέρα» καταλήγει ο Ρούμπινστάιν.  Η Δρ. Φατίμα Καν, οδοντίατρος με έδρα το Τέξας συστήνει ιδιαίτερα το βούρτσισμα των δοντιών το πρωί, καθώς «υπάρχει μια εκθετική ανάπτυξη βακτηρίων που συσσωρεύονται στο στόμα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας».



Source link