Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Στον τελικό με ανατροπή η φοβερή Σαμπαλένκα


 

Η 25χρονη Λευκορωσίδα τενίστρια βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά κατάφερε να γυρίσει το ματς με τη Μάντισον Κις και να προκριθεί στον τελικό του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Αρίνα Σαμπαλένκα, που ανέτρεψε το 0-6, 3-5 και το 2-4 στο 3ο σετ, για να κάνει ένα συγκλονιστικό… come back κόντρα στην Μάντισον Κις και να προκριθεί στον τελικό του US Open!

Η Λευκορωσίδα χάλασε τα όνειρα των Αμερικανών για έναν… made in USA τελικό γυναικών στο US Open, καθώς κέρδισε την Κις με 2-1 σετ (0-6, 7-6 (1), 7-6 (10-5)), μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό στο “Arthur Ashe Stadium”, και θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Κόκο Γκοφ.

Μπορεί στα πρώτα της πέντε παιχνίδια στο τουρνουά να μην είχε χάσει ούτε ένα σετ η Σαμπαλένκα, κόντρα στην Αμερικανίδα Κις δεν τα βρήκε απλώς σκούρα, αλλά χρειάστηκε ένα… θαύμα για να κάμψει την αντίστασή της.

Η Λευκορωσίδα νέα Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έχασε με κάτω τα χέρια το πρώτο σετ (6-0), ενώ στο δεύτερο αποδείχτηκε… εφτάψυχη, καθώς έκανε μπρέικ με love, για να ισοφαρίσει σε 5-5, στο γκέιμ που η Αμερικανίδα σέρβιρε για την πρόκρισή της στον τελικό.

Το μομέντουμ ξεκάθαρα βρισκόταν πλέον στο μέρος της Σαμπαλένκα, που με δεύτερο love γκέιμ στη σειρά προηγήθηκε με 6-5, ενώ έφτασε σε διπλό set point στο 5-6, 15-40. Η Κις έδειξε χαρακτήρα και έστειλε το σετ στο tie-break, όμως εκεί η Λευκορωσίδα ήταν ασταμάτητη και έχασε μόλις έναν πόντο (7-1).

Η Κις προηγήθηκε στο τρίτο σετ με 4-2, 5-4 και 6-5 και έδειχνε ότι είχε πάρει εκ νέου τον έλεγχο στα χέρια της, αλλά η Σαμπαλένκα έστειλε το ματς στο tie-break, όπου για άλλη μία φορά ήταν καλύτερη από την Αμερικανίδα και με 10-5 ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της έπειτα από 2 ώρες και 32 λεπτά αγώνα.

Η Σαμπαλένκα για πρώτη φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στον τελικό του US Open, ενώ αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός της σε ένα Grand Slam, με τον πρώτο να ήταν στο Australian Open στις αρχές του 2023, όπου κατέκτησε και τον πρώτο major τίτλο της.

Το Σάββατο (9/9) θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της στην φοβερή φετινή χρονιά της, απέναντι σε μια ακόμα Αμερικανίδα, την πολύ φορμαρισμένη Κόκο Γκοφ, που λίγο νωρίτερα επικράτησε της Καρολίνα Μούχοβα με 6-4, 7-5 για να παίξει… εντός έδρας στον μεγάλο τελικό του US Open.//Λ.





Source link