Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Στις λεπτομέρειες και στο 2.20 ο μεγάλος τελικός


Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στη Γερμανία και τη Σερβία.

Ο παγκόσμιος τίτλος θα καταλήξει για δεύτερο διαδοχικό Mundobasket στην Ευρώπη, αφού στον τελικό θα αναμετρηθούν η Γερμανία με τη Σερβία (15:40 ERT1/Novasports Start, Live από το SPORT24).

Η Μάνσαφτ έφτασε μέχρι το παιχνίδι του χρυσού μεταλλίου αήττητη. Μάλιστα, στον ημιτελικό απέκλεισε με 113-111 τις ΗΠΑ σε ένα ματς που κινήθηκε στα πρότυπα του ΝΒΑ. Η Γερμανία έπαιξε ακριβώς στο ρυθμό που ήθελε η Team USA και όμως την κέρδισε στα ίσα, αφού σούταρε με 68,3% από το δίποντο, με 43,3% από το τρίποντο, είχε πέντε παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ (7-12), πέντε περισσότερες ασίστ (25-30) και έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Αντρέας Ομπστ έκανε το παιχνίδι της ζωής του με 24 πόντους (4/8 τρίποντα) και 6 ασίστ. Πάνω από 20 πόντους σημείωσαν επίσης οι Φραντς Βάγκνερ (22) και Τάις (21), ενώ μετά την εφιαλτική εμφάνιση στον προημιτελικό, ο Σρέντερ ήταν πραγματικός ηγέτης αυτή τη φορά με 17 πόντους (7/13 σουτ) και 9 ασίστ.

Στον αντίποδα, η Σερβία κυριάρχησε απόλυτα του Καναδά στον πρώτο χρονικά ημιτελικό. Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα, εντυπωσιακή ευστοχία εντός παιδιάς (62,1%) και 11 παραπάνω ριμπάουντ (33-22) έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο 95-86. Σπουδαίος ο Μπογκντάνοβιτς με 23 πόντους (8/12 σουτ). Απόλυτος κυρίαρχος ο Μιλουτίνοβ στις δύο ρακέτες έγραψε double-double (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ) κατατροπώνοντας τους Πάουελ και Ολίνικ. Xfactor ο Ντόμπριτς με 16 πόντους. Απίστευτα οικονομικός ο Γκούντουριτς με 12 πόντους σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής. Μεγάλο ματς και από τον Αβράμοβιτς, που σημείωσε 10 πόντους σε 15,5 λεπτά, κάνοντας όμως παράλληλα δύσκολη τη ζωή του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ με τις άμυνες του.

Η Γερμανία παρουσιάζει στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο την κορυφαία έκδοση της ιστορίας της και δικαίως θα παίξει για πρώτη φορά σε τελικό. Από την άλλη, η Σερβία μπορεί να μην έχει στη σύνθεσή της τους Γιόκιτς και Μίτσιτς, ωστόσο είναι ο ορισμός της ομάδας. Οι μπουκ απολύτως φυσιολογικά έχουν χωρίσει το σετ στη μέση και βλέπουν ένα εντελώς ισορροπημένο ματς, με το χάντικαπ να είναι μόλις στον 1,5 πόντο.

Οι Γερμανοί έκαναν πάρτι με τους ψηλούς τους (Τάις, Μο Βάγκνερ, Φόιτγκμαν, Τίμαν) κόντρα στους Αμερικανούς, όπως απέναντι στον Μιλουτίνοβ τα πράγματα δεν θα είναι το ίδιο απλά. Επίσης, ο Ομπστ και ο Φραντς Βάγκνερ αποκλείεται να βρουν με την ίδια ευκολία ανοιχτά σουτ απέναντι στην άμυνα της Σερβίας.

Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ θα πρέπει αυτή τη φορά να προσαρμοστεί σε έναν εντελώς διαφορετικό ρυθμό, περισσότερο ευρωπαϊκό, αφού η Σερβία δεν υπάρχει περίπτωση να παρασυρθεί σε ένα αλόγιστο run n gun. Επίσης, μένει να φανεί τι αποθέματα ενέργειας έχουν απομείνει στη Μάνσαφτ που έπαιξε στα… κόκκινα κόντρα στην Team USA. Παραδοσιακά, όποιος κερδίζει τις ΗΠΑ στη συνέχεια εμφανίζει ένα ψυχολογικό και σωματικό άδειασμα.

Προγνωστικά Mundobasket

Σαν ταλέντο, η Γερμανία θεωρητικά υπερέχει, η Σερβία όμως είναι ένα σύνολο με διακριτούς ρόλους, ξεκάθαρη στόχευση σε κάθε αγώνα της και έναν πολύπειρο τεχνικό στην άκρη του πάγκου της, όπως ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μία φορά στο παρελθόν σε επίπεδο Mundobasket, το 2010, με τη Γερμανία τότε να κερδίζει στη δεύτερη παράταση 82-81. Στη συνέχεια, η Σερβία κέρδισε δύο φορές τους Γερμανούς σε Eurobasket, τόσο το 2011 στη Λιθουανία (75-64), όσο και το 2015 μέσα στη Γερμανία με 68-66.

Οι στοιχηματικές έχουν βγάλει αρκετά ψηλά το line του under/over διότι η Σερβία σκοράρει 97,7 πόντους κατά μέσο όρο στο τουρνουά και η Γερμανία 94,4. Σε ένα ματς πάντως με αυτή την κρισιμότητα αναμένεται να υπάρχει και νευρικότητα, άρα δύσκολα ο νικητής θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 90 πόντους. Το Under 181,5 προσφέρεται στο 1.52 και η Μάνσαφτ το έχει επιβεβαιώσει στα έξι από τα επτά παιχνίδια της στη φετινή διοργάνωση, εξαίρεση φυσικά μόνο ο… τρελός ημιτελικός με τις ΗΠΑ.

Στη λογική ότι θα δούμε ένα μεγάλο ντέρμπι και ότι ο νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες, μπορούμε να προσθέσουμε στο Under και το σενάριο ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής να μην προκύψει με διαφορά μεγαλύτερη των 10 πόντων. Χτίζουμε έτσι απόδοση στο 2.20.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γερμανία – Σερβία: Under 181,5 & Γερμανία 10+5 & Σερβία +10,5 (απόδοση 2.20), 15:40



Source link