Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Στα τρία μέτρα έφτασε το νερό σε προάστια της Λάρισας

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel η οποία άφησε πίσω της δέκα νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές. Τα φαινόμενα έχουν εξασθενίσει και πλέον δίνεται μάχη στις επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό από Κατερίνη προς Λάρισα λόγω αυξημένου όγκου υδάτων από την υπερχείλιση του Πηνειού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας).

Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω εκτροπής στο Κλειδί Ημαθίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πηνειός πέρασε στην πόλη

Η στάθμη του Πηνειού έφθασε σε απόσταση ενός μέτρου από τη γέφυρα της Γιάννουλης και το νερό πέρασε πλέον σε κατοικημένες περιοχές.

Οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή Ιπποκράτης και το βίντεο από την περιοχή της Εταιρείας Ύδρευσης ΔΕΥΑΛ.

Συνεχείς εκκενώσεις

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι Αρχές και οι κάτοικοι σε περιοχές γύρω από τον Πηνειό, με μπαράζ μηνυμάτων από το 112 και επιχειρήσεις εκκενώσεων και απεγκλωβισμών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, το κέντρο της Λάρισας δεν έχει πληγεί, «ωστόσο τα περίχωρά της στο νότιο και βόρειο κομμάτι έχουν μεγάλης έντασης πλημμυρικά φαινόμενα».

«Είμαστε σε εγρήγορση, έχουν σταλεί μηνύματα από το “112” στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, στην Γιάννουλη, στον Ιπποκράτη, στον Άγιο Θωμά με σκοπό να αποφύγουμε οποιαδήποτε απειλή για τους πολίτες οι οποίοι μένουν στην περιοχή» τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Παράλληλα, σύμφωνα με το larissanet, στις γέφυρες της οδού Κοζάνης έχει υπάρξει ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, την ώρα που οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών βλέπουν το ύψος των νερών να αυξάνεται.

 



Source link