Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Σημαντικά ευρήματα στην Αρχαία Κραννώνα

H εξέλιξη των ανασκαφών που πραγματοποιούνται στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κραννώνος, στον Δ. Κιλελέρ, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην ομώνυμη Κοινότητα.

Ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης Δημήτρης Μποσνάκης παρουσίασε τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως ειδώλια, αρχαία νομίσματα, οικιακά σκεύη και όπλα και μίλησε για την καθημερινή ζωή των κατοίκων της αρχαίας Κραννώνας, κατά τον 4ο και 5ο αιώνα π.Χ.

Από τις έως τώρα αρχαιολογικές ανασκαφές, φαίνεται ότι στην σημαντική αυτή πόλη της αρχαιότητας στη Θεσσαλία, λατρευόταν ο θεός Απόλλωνας αλλά και σύμφωνα με ενδείξεις και ο θεός Ασκληπιός, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Μποσνάκης.

Σημαντικά ευρήματα στην Αρχαία Κραννώνα

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε ότι «ο Δήμος Κιλελέρ, έχοντας ως βασική του προτεραιότητα την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού του αποθέματος συμβάλει και φέτος  με όλες του τις δυνάμεις, όπως κάνει εδώ και πέντε χρόνια που άρχισε η συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κρήτης και την Εφορεία Κλασικών αρχαιοτήτων, στην ανάδειξη της Αρχαίας Κραννώνας. Βασικός στόχος του προγράμματος της ανασκαφής, εκτός όλων των άλλων, είναι να φέρει τους πολίτες σε επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομιά και να δημιουργήσει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη γνώση για τον αρχαιολογικό χώρο”.

Πριν από την εκδήλωση προηγήθηκε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κραννώνας. 

Μετά το τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκε, από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Κραννώνος Κ. Τσιαγκλάνη, στο καθηγητή Μποσνάκη τιμητική πλακέτα. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ ο Δημήτρης Μποσνάκης αναγορεύθηκε, για το σημαντικό του έργο, επίτιμος δημότης του Δήμου Κιλελέρ.





Source link