Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Θ. Μαμάκος: Θα κερδίσουμε το τίμιο στοίχημα για τη δημιουργική ανατροπή στη Λάρισα

Το πρόγραμμα της παράταξης “Η Λάρισα που μας αξίζει” παρουσίασε σε πλήθος κόσμου, στην πλατεία Λαμπρούλη, ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος.

Ο κ. Μαμάκος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη της παράταξής του και μίλησε για δημιουργική ανατροπή που έχει η Λάρισα: “Καταθέτουμε την πρότασή μας για τη Λάρισα που μας αξίζει, για τη Λάρισα που αξίζει στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές, που είμαι σίγουρος πως με τον δικό σας αγώνα και με την ψήφο των συμπολιτών μας, θα αρχίσουμε να υλοποιούμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης της ευθύνης Διοίκησης του Δήμου μας. Είναι ένα μεγάλο και τίμιο στοίχημα που πρέπει σαν πόλη να κερδίσουμε. Και θα το κερδίσουμε!».

Ο κ. Μαμάκος άσκησε σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή. «Η απερχόμενη δημοτική αρχή, δυστυχώς για την πόλη, πιάστηκε αδιάβαστη, απροετοίμαστη, αδύναμη να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα. Έμεινε μετεξεταστέα γιατί έβαλε την πολιτική της επιβίωση πάνω και μπροστά από την προοπτική της πόλης μας και των πολιτών.

Και για να μη βιαστεί κάποιος να με κατηγορήσει για αντιπολιτευτικό “μένος”, ρωτάω απλά: Εννέα ολόκληρα χρόνια Δημοτικής θητείας Καλογιάννη, υπάρχει ένα από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης που λύθηκε ή που μπήκε σε τροχιά επίλυσης; Ένα!

Κυκλοφοριακό; Στάθμευση; Δημόσιοι χώροι; Αποκέντρωση Υπηρεσιών; Μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής; Υποβάθμιση συνοικιών; Γραμμές του τραίνου; Κτίριο Τελωνείου; Ένταξη του Πηνειού στην καθημερινότητα και ζωή της πόλης; Εξωστρέφεια; Τουριστική Ανάπτυξη; Καθαριότητα; Ανακύκλωση; Ανάπτυξη των χώρων του πρασίνου; Ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων; Λογοδοσία; Συμμετοχή; Διαβούλευση; Τι;

Θ. Μαμάκος: Θα κερδίσουμε το τίμιο στοίχημα για τη δημιουργική ανατροπή στη Λάρισα

Η Λάρισα που μας αξίζει!

«Παρουσιάζουμε ένα δυναμικό πρόγραμμα, που αποτελεί προϊόν μεγάλης διαβούλευσης, συζητήσεων και συμφωνιών με επιστημονικούς φορείς της πόλης, με ανθρώπους που έχουν εξειδίκευση σε συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς, με τους πολίτες που συναντήσαμε και συναντάμε κάθε μέρα. Ένα αποτέλεσμα συλλογικής επεξεργασίας με αρχή , μέση και τέλος που καταλήγει σε ένα στόχο: Να ζήσουμε και εμείς και οι επόμενες γενιές στην πόλη που πραγματικά μας αξίζει!

Και εδώ είναι η επόμενη μεγάλη μας διαφορά με την απερχόμενη δημοτική αρχή Καλογιάννη. Το μέλλον της πόλης δεν αφήνεται σε χέρια ειδικών, που πολλές φορές δεν έχουν σχέση με την ίδια την πόλη, δεν μετατρέπεται σε προϊόν στυγνών γραφειοκρατών, δεν ονομάζουμε και δεν θεωρούμε «εχθρούς» όσους διαφωνούν με κάποια πτυχή του προγράμματός μας και κυρίως δεν βάζουμε απέναντι στα συμφέροντα της πόλης τους επιστημονικούς της φορείς. Γιατί αποδεχόμαστε και το ρόλο τους και τις δυνατότητές τους και τους θέλουμε συμμάχους σε μια κοινή πορεία ανάτασης της πόλης..

Θ. Μαμάκος: Θα κερδίσουμε το τίμιο στοίχημα για τη δημιουργική ανατροπή στη Λάρισα

Εννέα Θεματικοί Άξονες

Βιώσιμη κινητικότητα: Πράσινη κινητικότητα, συνύπαρξη, στάθμευση, αποκέντρωση, μαζική συγκοινωνία, συνδυασμένες μεταφορές, συνεκτικότερο και φιλικότερο κέντρο: περπάτημα, ποδήλατο και δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, αποτελεσματική κατανομή των αυτοκινήτων στο δίκτυο, ανάπτυξη μαζικής συγκοινωνίας (τραμ), 6.200 θέσεις στάθμευσης, δημιουργία Εμπορευματικού Κόμβου εκτός Λάρισας, νέα σιδηροδρομική γραμμή (παράκαμψη Λάρισας), δημιουργία Κέντρου Logistics, μεταφορά Τελωνείου

Πράσινο στην πόλη και Κλιματική Αλλαγή: Δημιουργία Πράσινου Δακτυλίου, δημιουργία Πράσινου Παραποτάμιου Περιπάτου (Εσπλανάδα), Οικολογικό Πάρκο στον Πηνειό, Αντιδημαρχία για την Κλιματική Αλλαγή/Αστική Ανθεκτικότητα, Πράσινη δόμηση,        Πράσινες σχολικές αυλές, Δημιουργία «πάρκων γειτονιάς»

Καθαριότητα – Ανακύκλωση: «Βοηθός του Δημότη», εξορθολογισμός της διαχείρισης του τομέα καθαριότητας, οργάνωση της αποκομιδής απορριμάτων, προώθηση Κυκλικής Οικονομίας και «Ημέρα Ανταλλαγής», διεύρυνση ρευμάτων ανακύκλωσης και διαλογή στην πηγή, ανταποδοτική ανακύκλωση για κατοίκους και καταστήματα, Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωση

Κοινωνική πολιτική – Ευημερία για Όλους: Ανοιχτές πόρτες για όλους τους δημότες, υποστήριξη της νέας οικογένειας, προστασία των ευάλωτων ομάδων, δράσεις κατά της έμφυλης/οικογενειακής βίας, στήριξη και φροντίδα ΑμεΑ και ανθρώπων τρίτης ηλικίας, Κοινωνικά ΚΕΠ, αντιμετώπιση ενεργειακής φτώχειας, φροντίδα με υπηρεσίες Υγείας, ειδικό πρόγραμμα για τη Σχολική Διατροφή και Άθληση, πρόγραμμα για τα αδέσποτα.   

Πολιτιστική Πολιτική: Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου, της κληρονομιάς του Ιπποκράτη και του Καραγάτση, Larissa city pass – Κάρτα πολιτισμού, αναβάθμιση του ρόλου του Θεσσαλικού Θεάτρου, «Εβδομάδα Αρχαίου Θεάτρου», Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου, ενίσχυση του Φεστιβάλ Πηνείου, δημιουργία Φεστιβάλ καφέ, φεστιβάλ Λογοτεχνίας,

Ανάπτυξη: Τουρισμός & αγροδιατροφή, ανάδειξη προορισμού και τουριστικού προϊόντος, χώρος Τουριστικής Πληροφόρησης, συνεργασία με τα ξενοδοχεία της πόλης για τη δημιουργία ειδικών πακέτων φιλοξενίας, Λάρισα Πόλη του Θεάτρου, Λάρισα Πόλη της Λογοτεχνίας, ενίσχυση/δικτύωση Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας, γαστρονομικός τουρισμός, Food Festival – Γιορτή Τοπικών προϊόντων, Συνεδριακό Κέντρο, Open House για κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ταυτότητα, Δημοπρατήριο & Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων.

Νεολαία – Αθλητισμός: Larissa city pass με ιδιαίτερη μέριμνα για τους νέους, «Εβδομάδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού», «Εβδομάδα Ακαδημαϊκής Ενημέρωσης», «Ημέρες Σταδιοδρομίας», Εργαστήρια ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, ιδίως σε σχέση με τον αγροτουρισμό, αξιοποίηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, προγράμματα για τη Διεθνή Κινητικότητα των νέων, αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων σε κάθε συνοικία, τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα σε βασικές εγκαταστάσεις γηπέδων ποδοσφαίρου, ανακαίνιση και εξοπλισμός όλων των σχολικών γυμναστηρίων, ίδρυση Αθλητικού Γυμνασίου-Λυκείου, ετήσιος «Αγώνας ποδηλασίας πόλης».

Ισόρροπη ανάπτυξη-Αγκαλιάζουμε τις συνοικίες και τα χωριά μας: Παρατηρητήριο Συνοικιών, Κέντρο Μικρο-Μεσαίας Επιχειρηματικότητας, δημιουργία Συμβουλευτικών Σταθμών, Ενιαίο Σύστημα Αλληλεγγύης, συνολική ανάπλαση του αστικού χώρου των συνοικιών με κοινόχρηστους χώρους αναψυχής και πάρκα τσέπης, βελτίωση και αναβάθμιση των οδικών δικτύων και των κατεστραμμένων πεζοδρομίων, δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων για την καλύτερη επικοινωνία των συνοικιών με το κέντρο της πόλης.

Διαφάνεια – Δημόσια Διαβούλευση – Ψηφιακός Δήμος: Καθιερώνουμε την «Ώρα του Δημότη», ψηφιακό εργαλείο αξιολόγησης, ενημέρωση για καθημερινές λειτουργίες του Δήμου, ενεργοποίηση του θεσμού του Συμβούλου Ακεραιότητας για τη δημόσια διοίκηση, διευκόλυνση της πρόσβασης στην πληροφορία και της ελεύθερης συμμετοχής όλων των ενδιαφερόμενων οικονομικών φορέων στους διαγωνισμούς κάθε είδους, καθιέρωση της συνεργασίας μεταξύ των Αντιδημαρχιών και της διαλειτουργικότητας των δημοτικών υπηρεσιών, ψηφιακές υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για πολίτες και επιχειρήσεις, εφαρμογές προβολής και προώθησης πολιτιστικού, ιστορικού και τουριστικού προϊόντος.





Source link