Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ρωσία: Κατέρριψε drones της Ουκρανίας σε Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα

Συστοιχίες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, πέντε ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας και ένα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Την είδηση μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα. Ωστόσο, δεν διευκρινίζει αν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

Ουκρανός χειριστής drone αναζητά στόχους

«Πλήξαμε ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα άμυνας»

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός είχε δηλώσει ότι «έπληξε με επιτυχία» ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Κριμαία το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν με επιτυχία στρατηγική τοποθεσία με σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στη δυτική ακτή της Κριμαίας», ανέφερε μέσω της εφαρμογής Telegram το κέντρο στρατηγικών επικοινωνιών του στρατού.

Οι ουκρανικές  δυνάμεις εξαπέλυσαν δύο αμερικανικούς πυραύλους ATACMS στα περίχωρα του χωριού Ολενίβκα

Οι ρωσικές αρχές δεν έκαναν κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό αλλά το δίκτυο Rybar στο Telegram, προσκείμενο στο ρωσικό στρατό που το ακολουθούν πάνω από 1,2 εκατ. άνθρωποι, έκανε λόγο για «συνδυασμένη επίθεση» του Κιέβου κατά της ουκρανικής αυτής χερσονήσου, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτό, οι ουκρανικές  δυνάμεις εξαπέλυσαν δύο αμερικανικούς πυραύλους ATACMS στα περίχωρα του χωριού Ολενίβκα, που βρίσκεται στο ακρωτήρι Ταρχανκούτ (δυτική Κριμαία). Οι ρωσικές προσπάθειες κατάρριψης των πυραύλων απέτυχαν αλλά το χτύπημα δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές, σύμφωνα με το Rybar.

Λίγο αργότερα, τρία ουκρανικά drones επιφανείας εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Σεβαστούπολης, ναυτικής βάσης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία, μετέδωσε το ίδιο δίκτυο σημειώνοντας ότι δύο από αυτά καταστράφηκαν.

Την ίδια ώρα, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό κράτηση έναν Ρώσο στην Κριμαία με την υποψία της προδοσίας, κατηγορώντας τον ότι έδωσε στρατιωτικά μυστικά στην Ουκρανία, σύμφωνα με κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σε ανακοίνωση την οποία επικαλείται το RIA, η FSB ανέφερε ότι ο άνδρας, που δεν κατονομάστηκε, είχε «συγκεντρώσει και μεταδώσει πληροφορίες για συγκεκριμένες τοποθεσίες με αναφορά σε γεωγραφικές συντεταγμένες σε εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ



Source link