Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μετά την Ελλάδα παίρνει Sikorsky και η Νορβηγία

Το ελικόπτερο Sikorsky MH-60R Seahawk γίνεται σιγά σιγά ένα σημαντικό κομμάτι στην ανθυποβρυχιακή ικανότητα των πλοίων συνοδείας αρκετών χωρών του ΝΑΤΟ. Mετά την Ελλάδα, τώρα εντάσσεται στο κλαμπ των αγοραστών και η Νορβηγία.

Στις 26 Οκτωβρίου, δημοσιεύτηκε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε αναθέσει στη Lockheed Martin σύμβαση για την κατασκευή 6 ελικοπτέρων πολλαπλών αποστολών MH-60R Seahawk για το Νορβηγικό Υπουργείο Άμυνας έναντι ποσού 364,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Βασιλική Νορβηγική Πολεμική Αεροπορία θα αντικαταστήσει με αυτά τα NHindustries NH90, από τα οποία παρήγγειλε 14 το 2001, σύμβαση που ακύρωσε τον Ιούνιο του 2022.

Η παραγγελία από τη Νορβηγία είναι το δεύτερο συμβόλαιο που έχει συνάψει η Lockheed Martin για την κατασκευή MH-60R σε λιγότερο από ένα μήνα

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τη Sikorsky, μια εταιρεία της Lockheed Martin από το 2015, το αεροσκάφος με περιστροφική πτέρυγα MH-60R θα επιτρέψει στη Βασιλική Νορβηγική Πολεμική Αεροπορία ή στη Luftforsvaret να εκτελεί πολλαπλές θαλάσσιες αποστολές όπως έρευνα και διάσωση (SAR) και περιπολία παράκτιας και ανοικτής θάλασσας, σε υποστήριξη της Νορβηγικής Ακτοφυλακής. Η αποδεδειγμένη, ειδικά από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ικανότητά τους ανθυποβρυχιακού πολέμου (ASW) θα τους καταστήσει ένα θεμελιώδες σύστημα για την ολοκλήρωση της αποτελεσματικότητας σε αυτό το πεδίο των 4 φρεγατών του Βασιλικού Ναυτικού της Νορβηγίας της κλάσης Fridtjof Nansen, οι οποίες κατασκευάστηκαν στην Ισπανία από τη Navantia.

Η παραγγελία από τη Νορβηγία είναι το δεύτερο συμβόλαιο που έχει συνάψει η Lockheed Martin για την κατασκευή MH-60R σε λιγότερο από ένα μήνα.

Στις 12 Οκτωβρίου, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ της ανέθεσε άλλη μια παραγγελία για την κατασκευή 8 μονάδων για το Ισπανικό Ναυτικό.

Η Sikorsky έχει ήδη παραδώσει 330 ελικόπτερα MH-60R σε πέντε χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Ινδία, Δανία και Σαουδική Αραβία. Επιπλέον, 74 ακόμη βρίσκονται υπό κατασκευή ή κατόπιν παραγγελίας για: Ινδία, Ελλάδα, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Ισπανία και Νορβηγία. με το οποίο εξοπλίζει/θα εξοπλίσει 5 χώρες του ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή.

Η σκανδιναβική χώρα, η οποία θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ελικόπτερα Seahawk, θα λάβει τα έξι MH-60R πριν από το 2027 και θα εκπαιδεύσει ταυτόχρονα τα πληρώματα και τους μηχανικούς της με την υποστήριξη της 723ης Μοίρας της Βασιλικής Δανικής Αεροπορίας. Αυτή η υπηρεσία άρχισε να χρησιμοποιεί αυτό το υλικό το 2016, συγκεκριμένα αφού έλαβε τις πρώτες 3 από τις 9 παραγγελίες από τη Sikorsky, η εν λόγω παραγγελία ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018.



Source link