Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πώς ερμηνεύουν οι επιστήμονες τα «πτώματα εξωγήινων» στο Μεξικό

«Είναι η σημαντικότερη εξέλιξη που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα» λέει ο Χάιμε Μαουσάν, ο ουφολόγος που παρουσίασε την περασμένη Τρίτη τα σώματα δύο αρχαίων «εξωγήινων» που βρέθηκαν στο Περού.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα είναι τα αντικείμενα που προκάλεσαν αίσθηση όταν αποκαλύφθηκαν σε συνεδρίαση του μεξικανικού κογκρέσου για τα UFO. Μέχρι στιγμής κανείς ανεξάρτητος επιστήμονας δεν τα έχει εξετάσει.

Όσοι όμως είδαν τις εικόνες και τα αποτελέσματα εργαστηριακών τεστ που παρουσίασε ο Μαουσάν συμπέραναν ότι πρόκειται για απάτη, πιθανώς εγκληματικού χαρακτήρα.

Ένα από τα δύο σώματα είναι θηλυκό και είχε μέσα του «αβγά»

Τα αποτελέσματα της ραδιοχρονολόγησης που επικαλέστηκε ο ουφολόγος όταν είπε ότι τα απολιθώματα έχουν ηλικία 1.000 ετών στην πραγματικότητα δείχνουν ότι πρόκειται για μια συναρμολόγηση κομματιών από μούμιες ανθρώπων που πέθαναν σε διαφορετικές εποχές, ανέφερε μια ειδικός.

Οι «εξωγήινοι» μοιάζουν περισσότερο με χοντροκομμένα αγαλματίδια (Reuters)

Βιτρίνες

Τις εξελίξεις μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το οποίο επισκέφθηκε το γραφείο του Μαουσάν στην Πόλη του Μεξικού και είδε τις κλειστές βιτρίνες με τα δύο σώματα, τα οποία μοιάζουν πέτρινα αλλά έχουν δύο μάτια, ένα στόμα, δύο χέρια και δύο πόδια.

Ο Μαουσάν λέει ότι βρέθηκαν το 2017 κοντά στις περίφημες Γραμμές Νάζκα στο Περού, οι οποίες είναι και οι ίδιες αγαπημένο αντικείμενο των ουφολόγων.

Ο ίδιος επιμένει πως σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις τα δύο σώματα δεν έχουν σχέση με τη ζωή στη Γη και πως το ένα τρίτο του DNA τους είναι «άγνωστο».

Ένα από τα δύο σώματα είναι θηλυκό και είχε μέσα του «αβγά» που ανακαλύφθηκαν σε ακτινογραφίες, είπε.

«Πιστεύω ότι το φαινόμενο αυτό είναι το μόνο που δίνει στην ανθρωπότητα την ευκαιρία να ενωθεί» είπε από το γραφείο του, διακοσμημένο με χρωματιστές αφίσες με εξωγήινους.

Η Έλσα Τομοάστο-Καγκιγκάο, έγκριτη περουβιανή βιοανθρωπολόγος, δηλώνει πως ενοχλείται από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, δεδομένου ότι ανάλογοι ισχυρισμοί του Μαουσάν είχαν διαψευστεί στο παρελθόν.

Ο ουφολόγος είχε εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ του 2017 για άλλα πτώματα «εξωγήινων» από το Περού, αντικείμενα που σύμφωνα με την Τομοάστο-Καγκιγκάο και άλλους επιστήμονες είχαν συναρμολογηθεί από αρχαίες μούμιες παιδιών.

Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συμβαίνει και με τα νέα «ευρήματα.

O Μαουσάν δείχνει τις βιτρίνες με τα απολιθώματα. Το πράσινο φόντο έχει ετοιμαστεί για φωτογράφηση (Reuters)

Εργαστηριακά τεστ

Ο Μαουσάν παρουσίασε στο Κογκρέσο και σε κοινωνικά δίκτυα τα αποτελέσματα γενετικών εξετάσεων και τεστ ραδιοχρονολόγησης που παρήγγειλε για «τα όντα».

Την Παρασκευή όμως παραδέχτηκε στο Reuters ότι τα τεστ δεν πραγματοποιήθηκαν στα δύο σώματα που έδειξε στο Κογκρέσο αλλά σε ένα τρίτο σώμα, την «Βικτόρια», που παραμένει στο Περού.

«Βρέθηκαν στο ίδιο μέρος. Έχουν την ίδια εμφάνιση, είναι ίδια» διαβεβαίωσε. Τα δύο άλλα σώματα δεν εξετάστηκαν για να μην υποστούν βλάβες, είπε.

Το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού όπου πραγματοποιήθηκε η χρονολόγηση αρνήθηκε να αποκαλύψει τα αποτελέσματα ή να κάνει άλλο σχόλιο.

Το Reuters ζήτησε τη γνώμη της Χουλιέτα Φιέρο, ερευνήτρια αστρονομίας στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, δήλωσε ότι η παρουσία άνθρακα-14 επιβεβαιώνει ότι τα δείγματα προέρχονταν από διαφορετικές μούμιες διαφορετικών εποχών.

Η ποσότητα ραδιενεργού άνθρακα-14 σε έναν οργανισμό φθίνει σταδιακά μετά τον θάνατό του, κάτι που επιτρέπει στους επιστήμονες να προσδιορίζουν με σχετική ακρίβεια την ηλικία των δειγμάτων.

Το θέμα είναι ότι η ποσότητα άνθρακα-14 στις ατμόσφαιρες μακρινών πλανητών δεν θα ήταν απαραίτητα στα ίδια επίπεδα με της Γης. Με άλλα λόγια, τα  «εξωγήινα» πτώματα είναι εντελώς απίθανο να έχουν όντως εξωγήινη προέλευση.

Όπως είπε η ερευνήτρια, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων «δεν δείχνουν κάτι μυστήριο που θα υποδείκνυε την παρουσία χημικών ενώσεων που σχετίζονται με τη ζωή αλλά δεν υπάρχουν στη Γη».

Ο Μαουσάν έχει τώρα να αντιμετωπίσει όχι μόνο τη δυσπιστία των επιστημόνων αλλά και την οργή των περουβιανών αρχών, οι οποίες υπονόησαν ότι τα δύο αντικείμενα βγήκαν παράνομα από τη χώρα.

Η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε μάλιστα ότι διέταξε έρευνα για ενδεχόμενο κακούργημα.



Source link