Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Το κρίσιμο διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ – «Δεν γνωρίζαμε για την επίθεση»

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα εκφωνεί αυτήν την ώρα την πρώτη του ομιλία μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η οποία θα καθορίσει την εμπλοκή ή μη του Λιβάνου στη σύγκρουση.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ξεκινά την ομιλία του αποτίοντας ιφόρο τιμής στους Λιβανέζους και Παλαιστίνιους «μάρτυρες» που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση.

«Αδέλφια μου, ειρήνη σε όλους σας»,  λέει ο Χασάν Νασράλα. «Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να θυμηθούμε εκείνους που αποτελούν πρότυπα της Χεζμπολάχ».

«Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ προσφέρει επίσης »συλλυπητήρια και συγχαρητήρια» στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Χαμάς στο al-Aqsa Flood εντός του Ισραήλ».

«Οι μάχες της επιχείρησης “Πλημμύρα Αλ-Ακσα” (σ.σ. που ξεκίνησε με τις επιθέσεις της Χαμάς κατά Ισραηλινών στις 7 Οκτωβρίου) έχουν ήδη επεκταθεί σε περισσότερα από ένα μέτωπα», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της υποστηριζόμενης από το Ιράν σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου.

«Ευχαριστούμε τους Ιρακινούς και τους Υεμενίτες που συμμετέχουν σε αυτήν τη μάχη», δήλωσε ο Νασράλα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος και η Χεζμπολάχ δεν γνώριζαν εκ των προτέρων τίποτα για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Η απόφαση να ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση ήταν 100% παλαιστινιακή», δήλωσε.



Source link