Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πορτογαλία: Ένας χείμαρρος από κρασί πλημμυρίζει χωριό – Δύο εκατ. λίτρα στους δρόμους

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου το κρασί ρέει σε έναν λόφο στο χωριό São Lourenco do Bairro της Πορτογαλίας. Οι απίστευτες εικόνες οφείλονται σε ατύχημα σε αποστακτήριο της περιοχής όταν δύο τεράστιες δεξαμενές έσπασαν υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Το κρασί των 2,2 εκατ. λίτρων κρασιού, αρκετό για να γεμίσει μια ολυμπιακή πισίνα σχημάτισε χείμαρρο προκαλώντας ζημιές.

Οι ντόπιοι παρακολουθούσαν το ποτάμι σαστισμένοι. Αρχικά το κρασί πλημμύρισε το υπόγειο ενός σπιτιού και στη συνέχεια ξεχύθηκε στους δρόμους.

Το μεγαλύτερο μέρος του χύθηκε σε χωράφια.

Φόβοι για μόλυνση

Επιπλέον, υπήρχαν φόβοι ότι θα μπορούσε να μολύνει ένα κοντινό ποτάμι, αλλά οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι κατάφεραν να αποτρέψουν κάτι τέτοιο. Ο Jorge Sampaio, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Anadia, δήλωσε: «Η μεγαλύτερη ανησυχία μας ήταν ότι το κρασί θα πήγαινε στον ποταμό Cértima και θα προκαλούσε περιβαλλοντική καταστροφή».

Οι οινοπαραγωγοί ανέλαβαν την ευθύνη και βοήθησαν την πόλη στην επιχείρηση καθαρισμού

Σύμφωνα με αναφορές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία  κατάφερε να αποστραγγίσει το υγρό και να το μεταφέρει σε τοπική μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

Οι οινοπαραγωγοί ανέλαβαν την ευθύνη και βοήθησαν την πόλη στην επιχείρηση καθαρισμού.

Η εταιρεία απόσταξης, Levira, ζήτησε συγγνώμη για τη ζημιά και δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για το ασυνήθιστο ατύχημα.

«Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. Δεσμευόμαστε πλήρως να καλύψουμε το κόστος που σχετίζεται με τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της ζημιάς, με ομάδες έτοιμες να δράσουν άμεσα. Δεσμευόμαστε να επιλύσουμε αυτή την κατάσταση το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η εταιρεία.



Source link